Reforma la Societatea de Transport Public Timisoara: concedieri in randul personalului TESA, angajarea a 150 de soferi, majorarea salariilor cu 20%

Reforma transportului public inseamna mai multi soferi, platiti competitiv, mai multe mijloace de transport in oras, dar mai putini sefi la birouri. Asta a sustinut si a votat ieri USR in Consiliul Local Timisoara: angajarea a 150 de soferi, majorarea salariilor cu 20% pentru acestia si restructurarea cu 80 de posturi a personalului TESA. Proiectul de reforma propus de Primarie a fost adoptat de Consiliul Local.


Reducerea personalului administrativ, angajat in trecut pe baza de favoritisme, este un pas spre normalitate. Este normal ca intr-o companie de transport sa existe mai multi soferi decat sefi.

Aceasta masura reflecta si angajamentul USR pentru modernizarea si eficientizarea transportului public astfel incat acesta sa devina, in viitor, principalul mijloc de deplasare in oras.

“Timisoara merita un serviciu de transport public care reflecta nevoile cetatenilor si dinamica economica a orasului. Si acest serviciu nu se poate realiza de pe scaunul de la birou ci de la volanul noilor mijloace de transport care sosesc in Timisoara. Pentru toate avem nevoie de soferi dedicati si bine platiti. Asta este reforma STPT”, a declarat Paula Romocean, lidera consilierilor USR si presedinta USR Timisoara. (I.P.)

Leave a Reply