Verdict in dosarul crimei care a ingrozit Timisoara, anul trecut. Dementul care a ucis doi batrani in propria casa, 28 de ani de inchisoare si plata unor daune in valoare de 200.000 de euro

Magistratii Tribunalului Timis au pronuntat una dintre cele mai grele condamnari din ultimii ani, in dosarul crimei, de anul trecut, care s-a petrecut in imobilul de langa Palatul Justitiei din Timisoara.


Minda Alexandru Andrei, 39 de ani, trimis in judecata pentru uciderea a doi batrani in propria casa, dupa ce a refuzat semnarea unui acord de recunoastere a vinovatiei, va sta la inchisoare nu mai putin de 28 de ani si 4 luni.

De asemenea, instanta l-a obligat pe criminal la plata unor daune morale in valoare de 200.000 de euro catre cei doi copii ai victimelor. Magistratii au mai dispus luarea masurii de siguranta a obligarii inculpatului sa urmeze in mod regulat tratamentul medical prescris de un medic de specialitate, pana la insanatosire sau pana la obtinerea unei ameliorari care sa inlature starea de pericol.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Timis, in seara zilei de 27 iunie 2023, dupa ce ar fi intrat in apartamentul victimelor din apropierea Palatului Justitiei din Timisoara, cu acceptul acestora, cu scopul obtinerii unei sume de bani cu titlu de imprumut, pe fondul refuzului si a starii psiho-fizice determinate de consumul de droguri, inculpatul ar fi lovit victimele, sot si sotie, pentru a putea sustrage sume de bani si bunuri din apartament. Femeia era administratorul imobilului.

Anchetatorii sustin ca in contextul in care a constatat ca fusese initiat un apel video de pe telefonul victimelor si ca exista posibilitatea identificarii sale, inculpatul ar fi procedat la uciderea acestora cu un cutit luat din mobila de bucatarie din casa, dupa care a folosit cutitul pentru amenintare, asigurandu-si scaparea si fuga de la locul faptei, in prezenta unor martori.

Acesta ar fi plecat cu o suma de bani si doua telefoane mobile luate din apartamentul victimelor, fiind identificat si prins ulterior de organele de urmarire penala, pe 29 iunie, in Timisoara.

Cei doi pensionari, de 75 si 78 de ani, care locuiau in centrul orasului Timisoara, chiar langa Tribunalul Timis vorbeau la telefon cu nepotul lor din Germania, cand au auzit zgomote in apartament. I-au spus nepotului ca cineva ar fi intrat peste ei, apoi convorbirea telefonica s-a intrerupt.

Nepotul l-a sunat imediat pe verisorul lui, care locuieste in Timisoara, iar acesta s-a dus in graba la locuinta bunicilor. Cand a intrat in apartament, i-a gasit pe cei doi batrani morti, dar a dat si peste cel care i-a atacat.

Criminalul a apucat sa il injunghie si pe nepotul batrainilor, inainte de a fugi.

Suspectul a fost prins la cateva zile de la fapta, dupa ce politia a dat publicitatii portretul robot, dar si imagini surprinse de camerele de luat vederi. (G.I.)

Leave a Reply