Breasla avocatilor din Timis, 149 de ani de la atestare! Ministrul Justitiei, Alina Gorghiu, va fi prezenta la sedinta solemna a Consiliului Baroului Timis

Baroul Timis aniverseaza, la data de 25 ianuarie 2024, 149 de ani de la atestarea sa, Camera Avocatilor Timisoara fiind constituita la data de 25 ianuarie 1875, sedinta avocatilor din Banat punand bazele primei Camere a Avocatilor din teritoriul care la acel moment apartinea statului ungar.


Cu aceasta ocazie, decanul Baroului Timis convoaca Sedinta solemna a Consiliului Baroului Timis, pentru data de 19 ianuarie 2024, incepand cu ora 16, la Sala Multifunctionala a Consiliului Judetean Timis, din Timisoara, Bd. Revolutiei din 1989 nr. 17.

Ordinea de zi a Sedintei Solemne este urmatoarea:

Corul Avocatilor din Baroul Timis: Intonarea Imnului de Stat al Romaniei. Intonarea Imnului Uniunii Europene

Alocutiuni invitati in deschidere

Lansare de carte: “Veghetorul de suflet, veghetorul de trup”, avocat Ioan Hampu, decan al Baroului Timis in perioada 1996 – 2004, Editura Artpress, 2024. Prezinta: Conf. univ. dr., avocat Lavinia Tec – Baroul Timis

Festivitate de premiere: Avocatii definitivi, membri ai Baroului Timis, situati pe primele locuri la examenul de absolvire INPPA, sesiunea noiembrie 2023

Depunerea juramantului profesional: Avocatii membri ai Baroului Timis, declarati admisi in profesia de avocat in anul 2023.

La Sedinta Solemna participa: Ministrul Justitiei, Presedintele Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, Primarul Municipiului Timisoara, Rectorul Universitatii de Vest din Timisoara, Vicepresedinti ai Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, Directorul Institutului National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor, Presedintele Casei de Asigurari a Avocatilor, Decani ai barourilor de avocati din Romania, Presedinta Curtii de Apel Timisoara, Presedintele Tribunalului Militar Timisoara, Presedinta Judecatoriei Timisoara, Procurorul-Sef al DIICOT Serviciul Teritorial Timisoara, Prim-Procurorul Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara, Seful Inspectoratului de Politie al Judetului Timis, Directorul Penitenciarului Timisoara, Decanul Facultatii de Drept a Universitatii de Vest din Timisoara, Directorul Centrului Teritorial Timisoara al Institutului National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor, Presedintele Consiliului de Administratie al Filialei Timis a CAA, membrii Consiliului de Administratie al Filialei Timis a CAA, fosti decani ai Baroului Timis, Viceprimarul Municipiului Timisoara, avocati din Baroul Timis, precum si alti invitati.

In data de 20 ianuarie 2024, incepand cu ora 11, Baroul Timis organizeaza la sediul baroului, Sala de Consiliu, din Timisoara, str. Lucian Blaga nr. 2, et. 2, ap. 8-11, Masa rotunda cu tema: ’’Infaptuirea actului de justitie. Situatie actuala. Provocari’’, la care vor participa reprezentantii autoritatilor judiciare implicate in infaptuirea actului de justitie, amintite mai sus.

(Decan, avocat dr. Sergiu I. Stanila)

Leave a Reply