VIDEO / Un preot din judetul Suceava s-a trezit cu dosar penal, dupa ce a incercat sa impiedice o slujba de inmormantare. S-a trantit la pamant in fata unui dric, chiar la intrarea in cimitir

Un preot ortodox din judetul Suceava este cercetat penal, dupa ce, in cursul zilei de duminica, 21 ianuarie, a incercat sa impiedice o slujba de inmormantare, trantindu-se la pamant in fata dricului mortuar, chiar la intrarea in cimitir.


Incidentul a fost reclamat la Sectia de Politie Rurala Balcauti, in cursul zilei de duminica, in jurul orei 12, de catre un barbat de 51 de ani, preot ortodox la Biserica Inaltarea Sfintei Cruci din localitatea Gura Solcii.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Suceava, Ionut Epureanu, scandalul s-a inregistrat in localitatea Gura Solcii, acolo unde preotul ortodox s-a opus oficierii slujbei de inmormantare dupa rit penticostal a unui barbat care era de confesiune ortodoxa.

“S-a stabilit ca, in cursul a acestei zile, la cimitirul comun din localitatea Gura Solcii, unde sunt inhumati cetatenii de toate confesiunile, urma sa fie inmormantat un barbat de confesiune ortodoxa, toate celelalte rude ale acestuia fiind de confesiune penticostala.

Anterior, rudele barbatului au solicitat preotului paroh sa permita slujba de inmormantare dupa rit penticostal si au achitat taxele pentru locul de veci si celelalte taxe specifice, preotul ortodox fiind de acord cu intreaga procesiune.

Cu toate acestea, in cursul acestei zile, cand cortegiul funerar s-a pus in miscare, preotul ortodox s-a alaturat si el, iar, cand s-a ajuns la poarta cimitirului, preotul ortodox s-a pozitionat intentionat la sol pentru a nu permite dricului funerar accesul”, a precizat oficialul IPJ.

Politistii au intervenit gradual si condescendent, mediind conflictul iscat, reusind indepartarea persoanei care obstructiona accesul vehiculului mortuar fara incidente. Ulterior, politistii au ramas in zona, desfasurand activitati de monitorizare in vederea prevenirii oricaror incidente, ceremonialul funerar derulandu-se fara alte probleme.

Preotul care a generat scandalul este cercetat penal sub aspectul savarsirii infractiunii de impiedicarea exercitarii libertatii religioase, urmand sa fie citat pentru audieri la unitatea de parchet competenta. (G.I.)

Leave a Reply