Alpha Bank Romania fuzioneaza cu UniCredit Romania si vor forma cea de-a treia banca din Romania ca marime din punct de vedere al activelor totale

Alpha Bank Romania fuzioneaza cu UniCredit Romania si vor forma cea de-a treia banca din Romania ca marime din punct de vedere al activelor totale. Grupul Alpha Bank va avea o participatie de 9,9% din noua banca.


Alpha Services and Holdings SA, detinator al Alpha Bank SA, si UniCredit au agreat principalele conditii financiare pentru fuziunea dintre UniCredit Bank SA (UniCredit Bank Romania) si Alpha Bank Romania, ca parte a unui parteneriat strategic la nivel international.

Conform termenilor agreati, Alpha Bank va detine 9,9% din capitalul social al entitatii rezultate in urma fuziunii si va ramane implicata in aceasta prin mecanisme de guvernanta corporativa, inclusiv prin reprezentarea la nivel de consiliu de administratie”, anunta bancile.

Se anticipeaza ca tranzactia va fi finalizata in 2024, dupa parcurgerea procesului de confirmatory due dilligence, obtinerea aprobarilor statutare si a celor din partea tuturor autoritatilor de reglementare implicate.

Tranzactia va duce la crearea celei de-a treia banci din piata din punct de vedere al  activelor totale. Fuziunea va aduce la un loc doua entitatii complementare, atat UniCredit Bank Romania cat si Alpha Bank Romania avand o pozitie solida in segmentele de corporate si de retail, si in urma ei va rezulta o institutie financiara puternica care va fi mai bine pozitionata pentru a-si deservi clientii si pentru a crea noi oportunitati de crestere pe piata romaneasca”, precizeaza bancile.

Doua grupuri bancare europene folosesc in premiera parteneriatul pentru consolidarea pozitiei in piata

Pentru prima oara in Romania, doua grupuri bancare europene folosesc parteneriatul ca abordare de consolidare a pietei.

”Aceasta noua abordare are ca scop nu numai sa sustina economia romaneasca mai bine, ci si sa puna pe primul plan nevoile clientilor si al acelor comunitati in care isi desfasoara activitatea. Ca urmare a tranzactiei, clientii Alpha Bank Romania vor avea acces la o gama mai larga de produse si servicii. Pe perioada tranzitiei, Alpha Bank Romania va continua sa asigure continuitate pentru clientii sai”, arata bancile.

De asemenea banca va pune in prim plan dezvoltarea si sprijinirea angajatilor sai in timpul procesului de fuziune, asigurand serviciile pentru clienti si oportunitatile de crestere personala.

UniCredit este un grup financiar-bancar din Italia, cu sediul la Milano, prezent in 20 de tari. Are 142.000 de angajati, 35 de milioane de clienti si 7.200 de subsidiare.

Alpha Bank este a doua cea mai mare banca din Grecia, avand peste 450 de sucursale la nivel national. (R.G.)

Leave a Reply