O gradinita in Timisoara, renovata de primarie printr-o investitie de 4,3 milioane de lei. “Avem in lucru alte cinci scoli si gradinite”, anunta primarul Dominic Fritz

Gradinita PP33 din zona Tipografilor a beneficiat de o reabilitare completa si o extindere a numarului de clase. Copiii care merg acolo au parte acum de conditii moderne pentru educatie si pentru a deprinde abilitati noi, precum si de un confort termic ridicat. Investitia Primariei Municipiului Timisoara a fost realizata in cea mai mare parte printr-o finantare europeana.


„Aici am avut o situatie similara cu multe alte gradinite si scoli din oras, unde cladirea era veche si nu era izolata termic si multi ani au fost probleme cu temperatura in clase. Ma bucur ca am reabilitat termic cladirea si ca am rezolvat aceasta problema.

Aceeasi solutie o avem in lucru la alte cinci scoli si gradinite din Timisoara si pentru inca cinci avem finantare europeana asigurata si dupa ce finalizam documentatia tehnica urmeaza lucrarile de modernizare si termoizolare a cladirilor”, anunta primarul Dominic Fritz.

La Gradinita PP33 s-au realizat lucrari de termoizolare exterioara cu vata bazaltica, precum si de extindere a capacitatii spatiilor de invatamant. Echipele contractate de Primaria Timisoara au reabilitat 6 sali de clasa, au construit 3 sali de clasa noi, precum si un cabinet medical si o noua sala de sport. Cladirea este dotata cu mobilier, inclusiv pentru dormitoarele necesare programului prelungit. Bucataria si sala de mese au fost modernizate, cu respectarea tuturor masurilor pentru siguranta copiilor cerute prin lege.

Este o investitie absolut necesara si ma bucur de sprijinul primariei in acest proiect. Avem conditii bune, parintii sunt multumiti si putem avea mai bine grija de copii. Sala mare o folosim preponderent pentru sport dar si pentru alte activitati. De exemplu, nu mai trebuie sa inchiriem un spatiu pentru festivitati.

Ne-am implicat la fiecare pas si am colaborat bine ca sa ne asiguram ca proiectul raspunde nevoilor celor mici. Chiar picturile de pe peretii din gradinita au fost facute de o colega impreuna cu fiica ei. Mai avem de obtinut acum un aviz si vom putea introduce grupe noi anul acesta, pentru ca sunt multi parinti care ar dori sa isi aduca copiii la noi”, transmite directoarea Angela Borlovan.

Odata ce vremea va permite, Primaria Timisoara va amenaja curtea interioara a gradinitei cu sprijinul echipelor sale de spatii verzi. Vor fi plantati arbusti si va fi semanat trifoi alb.

Lucrarile aferente proiectului „Gradinita PP33 – Extindere gradinita existenta in regim de inaltime P+1E+M, reparatii si reabilitare termica corp existent” au fost realizate de firma Zitico SRL. Valoarea finala a investitiei este de 4.352.023 lei, din care 3.817.063 lei fonduri europene. Primaria Timisoara, Serviciul Comunicare)

 

 

Leave a Reply