O poveste universala despre iubire / Copiii Mamei Badu ii asteapta pe copiii-spectatori la Teatrul Maghiar din Timisoara

In ultima zi a lunii ianuarie, trupa de papusi a Teatrului Maghiar de Stat Csiky Gergely din Timisoara va prezenta in premiera o poveste plina de aventuri potrivita pentru intreaga familie – „Copiii Mamei Badu”, o productie nonverbala in colaborare cu Teatrul de Papusi Kabóca din Veszprém.


„A fost odata ca niciodata un sat micut in mijlocul Africii indepartate. Acolo traiau o mama si cei trei baietei ai ei. Erau foarte saraci, nu aveau nimic. Ei bine, aveau ceva: frumosul par de abanos al mamei, care crestea atat de mult incat ajungea de la un capat la altul al satului. Parul era cel care ii scotea din orice incurcatura: cand le era foame il foloseau pe post de plasa, cand se plictiseau il foloseau pentru a sari coarda, cand ploua stateau pur si simplu sub el. Dar intr-o zi cei trei baieti au crescut si au plecat sa-si incerce norocul…”

Astfel incepe povestea ecranizata de Dina Velikovskaya in filmul de animatie Despre o mama, care sta la baza spectacolului nonverbal. „Copiii mamei Badu” este o poveste despre iubirea dezinteresata, despre sacrificiul de sine si despre raspunsul la intrebarea: cum sa iubesti bine?

Echipa de realizatori ai spectacolului ii reuneste pe regizorul Péter Varsányi, dramaturga Nagy Orsolya, scenograful Grosschmid Erik si compozitoarea Kiss Erzsi, iar asistenta de regie a fost asigurata de Kedves Emőke de la Teatrul Maghiar. Marionetele vor fi manuite de Balló Helga, Lukács-György Szilárd, Mihály Csongor, Vass Richárd si colaboratoarele Patricia Gavril si Maria Leca.

Premiera va avea loc in 31 ianuarie de la ora 18:00 in Sala Studio, iar biletele costa 30 de lei pentru adulti si 15 lei pentru copii. Spectacolul se va mai juca in 1 februarie de la 18.00, dar si in 5 si 6 februarie de la 10.00, cand biletele vor costa 20 de lei pentru adulti si 10 lei pentru copii. Biletele se pot lua de la teatru de luni pana vineri intre 13 si 19 sau online https://ticket.tm-t.ro/ro

La premiera spectacolului Copiii Mamei Badu au acces gratuit toti detinatorii de abonament KultCard – 70 de ani impreuna. (I.P.)

Leave a Reply