Cine este vanatorul impuscat, azi, pe un fond cinegetic din Timis. Barbatul a fost transportat la spital cu un elicopter SMURD

Un barbat din Timisoara a ajuns la spital, duminica dimineata, cu o rana la nivelul abdomenului. Primele informatii indica faptul ca barbatul participa la o partida de vanatoare de mistreti si a fost impuscat de un coleg de grupa. Conform mai multor surse, fondul de vanatoare unde s-a petrecut incidentul, in zona localitatii Brestovat, ar apartine AJVPS Timis, fiind gestionat chiar de fostul presedinte, Puiu Oprea.


La locul incidentului a ajuns un echipaj de la statia de ambulanta Topolovatu Mare, care i-a acordat barbatului primul ajutor. In cateva minute, in zona a ajuns si un elicopter SMURD, care a preluat victima si a transportat-o la spital.

Astazi a avut loc un accident de vanatoare pe fondul 18  Brestovat. Cel care a tras se numeste Florin Dumitrescu si l-a impuscat in burta pe Budasca Costel, de 69 de ani.

Judetul Timis se afla in topul judetelor din tara la accidente de vanatoare si asta din doua cauze. Serviciul Arme, Explozivi, Substante Periculoae este total depasit si prost organizat, fiind unul din cele mai slabe din tara. Iar AJVPS Timis nu este interesata decat de uncasarea cotizatilor, in rest nefacand nimic in beneficiul membrilor. Cu o luna in urma, un accident de vanatoare avea loc chiar la presedintele AJVPS Timis, in grupa domnul Hodoneantu Dan. Ce s-a intamplat? AESP Timis a “rezolvat” cazul, impreuna cu directorul Lera Cornel, fara sa se ia nici o masura.

Astfel ca vanatorii sunt incurajati sa nu respecte legea si regulile de siguranta, deoarece lucrurile se rezolva. Tot AJVPS Timis a decapitat conducerea grupei Brestovat, din motive pe care domnul Cornel Lera ar trebui acum sa le explice, lasand grupa Brestovat fara organizator cu experienta. Rezultatul… un om s-ar putea sa moara din cauza asta!”, ne-a transmis un membru al AJVPS Timis.

„Politistii Sectiei 5 Rurale Belint au constatat ca un barbat, in varsta de 69 de ani, in timp ce se afla la o partida de vanatoare autorizata, in apropierea localitatii Brestovat, ar fi impuscat accidental un alt barbat, in varsta de 37 de ani, care participa la vanatoare, rezultand ranirea acestuia”, se arata intr-un comunicat de presa al Politiei Timis.

La fata locului au fost gasite doua arme de vanatoare si mai multe cartuse, acestea fiind ridicate in vederea continuarii cercetarilor.

De asemenea, in urma verificarilor efectuate, s-a stabilit ca cei doi barbati detineau permise de port arma si autorizatie de vanatoare.

Politistii au intocmit un dosar penal pentru infractiunile infractiunile de vatamare corporala din culpa si uz de arma fara drept, cercetarile fiind continuate in vederea stabilirii cauzelor producerii incidentului. (V.E.)

 

Leave a Reply