Universitatea de Vest din Timisoara deschide inscrierile gratuite in programul de pregatire pentru examenul de bacalaureat 2024

Universitatea de Vest din Timisoara (UVT) a initiat cu energie, la inceputul acestui an, programul „UVT pentru elevi”, in cadrul parteneriatului pe care il dezvolta cu mediu preuniversitar. Acest amplu program de sprijin pentru elevii din intreaga tara este format din sesiuni de pregatire pentru examenul de bacalaureat, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personala si consiliere individuala in cariera.


Incepand cu data de 9 martie, elevii din clasa a XII-a, dar nu numai, sunt asteptati la programul online saptamanal de pregatire pentru examenul de bacalaureat, organizat pentru toate disciplinele pentru care se sustin probe scrise de examen. Programul de pregatire se va desfasura sambata, pana in data de 29 iunie 2024 (cu exceptia zilelor de 27 aprilie, 4 mai, 1 si 22 iunie).

Cadre didactice universitare vor sustine sesiuni de formare interactive pentru a sprijini elevii din intreaga tara sa promoveze cu succes examenul de bacalaureat, punand la dispozitia acestora inclusiv materiale didactice special elaborate in acest sens.

Orarul modulelor de pregatire, pentru fiecare zi de sambata din perioada programului de pregatire este urmatorul, fiind stabilit in asa fel incat sa permita elevilor participarea la programul de pregatire pentru toate disciplinele la care urmeaza sa sustina proba scrisa in cadrul examenului de bacalaureat:

09:00 – 10:30 – Limba si literatura romana;

10:45 – 12:15 – Matematica (nivel M1 si M2) si Istorie;

12:30 – 14:00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizica, Geografie, Informatica, Logica, argumentare si comunicare, Psihologie, Sociologie.

Elevii se pot inscrie GRATUIT la programul de pregatire pentru examenul de bacalaureat, completand formularul disponibil AICI. Ulterior inscrierii, fiecare participant va primi un e-mail cu detalii despre modul de conectare la activitatile de pregatire si pe platforma Google Classroom.

Mai multe detalii despre programul de pregatire si tematicile abordate pot fi accesate AICI. Informatii despre toate activitatile UVT pentru elevi sunt disponibile AICI.

(Universitatea de Vest din Timisara – Horia Bacanu)

Leave a Reply