O soferita care a accidentat mortal un copil pe trecerea de pietoni, doar inchisoare cu suspendare

O tanara soferita care a provocat un accident mortal pe o trecere de pietoni din Siret a fost condamnata la o pedeapsa de 2 ani de inchisoare, insa magistratii au dispus suspendarea executarii pedepsei pe o durata de 3 ani de zile. Inculpata nu va face puscarie nici o zi, daca respecta obligatiile impuse de instanta.


Magistratii de la Curtea de Apel Suceava au respins, in 9 februarie, toate apelurile din acest caz, astfel ca sentinta instantei de fond, Judecatoria Radauti, a ramas definitiva.

In cadrul anchetei, procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Radauti au stabilit o culpa de 100% in sarcina conducatoarei auto, in conditiile in care impactul s-a produs pe trecerea de pietoni, pe unde traversa regulamentar un copil de 12 ani.

Potrivit rechizitoriului, in 20 aprilie 2021, in jurul orei 16, Adina Zegrea, o tanara in varsta de 22, din judetul Botosani, aflata la volanul unui VW Passat, in conditii greu de explicat, a trecut pur si simplu cu masina peste copilul in varsta de 12 ani, Denis H., care traversa strada pe trecerea de pietoni.

Accidentul s-a produs pe strada Alexandru cel Bun din Siret, in dreptul farmaciei Dona, in timp ce soferita rula pe directia dinspre Suceava catre Vama Siret.

Echipajul medical SMURD ajuns la fata locului a efectuat manevre de resuscitare si l-a scos pe minor din stopul cardio-respirator. Din pacate, in drum spre Compartimentul Primiri Urgente Siret, copilul, cu traumatisme foarte grave, a intrat din nou in stop cardio-respirator.

Conform sentintei Judecatoriei Radauti, membrii familiei copilului mort in accident (parinti, frati, doi bunici) ar urma sa primeasca daune morale de aproximativ 700.000 lei, nici aceasta latura civila nefiind modificata de Curtea de Apel Suceava. (V.E.)

Foto: arhiva

Leave a Reply