Erasmus+: 11 studenti de la Universitatea de Medicina si Farmacie din Timisoara vor interactiona cu colegi din Belgia si Germania

Universitatea de Medicina si Farmacie Victor Babes se pregateste pentru partea fizica a Programului Intensiv Hibrid (BIP) 2024 despre Incluziune. Unsprezece studenti din programele de studiu de Medicina Generala si Fizioterapie – coordonati de catre asist. prof. Daniela Silindean si prof. Elena Amaricai – vor participa, in luna martie, la intalnirile interculturale si interprofesionale din Antwerp, Geel si Turnhout, intr-o stransa colaborare cu partenerii nostri de la Universitatea „Thomas More” de Stiinte Aplicate din Belgia si Universitatea de Stiinte Aplicate Protestante din Ludwigsburg, Germania.


Aceasta initiativa face parte din cadrul programului Erasmus+, avand ca scop promovarea incluziunii, internationalizarii si interculturalitatii in domeniul medical si al terapiei fizice. Prin intermediul acestei experiente interdisciplinare si interculturale, studentii vor avea oportunitatea de a intelege mai bine diversitatea culturala si de a dezvolta abilitati de lucru in echipa intr-un mediu international.

Sub indrumarea profesorilor coordonatori, participantii vor lua parte la intalniri, workshop-uri si proiecte practice, avand ocazia sa interactioneze cu colegi din alte tari si sa isi imbogateasca cunostintele si perspectivele asupra conceptului de incluziune in context medical si social.

Aceasta experienta internationala reprezinta o oportunitate valoroasa pentru studentii de la Universitatea Victor Babes de a-si dezvolta abilitatile interpersonale si interculturale, pregatindu-i pentru o cariera de succes intr-un mediu medical tot mai divers si globalizat. Prin implicarea lor activa in acest program, ei demonstreaza angajamentul si deschiderea catre provocarile si oportunitatile oferite de mediul international contemporan. (I.P.)

Leave a Reply