Fost judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie, admis in profesia de avocat, la Baroul Timis: “Nu stiu daca imi va fi atat de usoara schimbarea robelor”

Abia pensionat din functia de judecator la Inlata Curte de Casatie si Justitie,  Nasz Csaba Bela nu a renuntat decat cateva zile la roba specifica sistemului judiciar. Fostul magistrat a decis sa intre in avocatura si, in data de 8 februarie, a depus juramantul profesional la Baroul Timis.


Cu acest prilej, Nasz Csaba Bela a enuntat cateva dintre principiile care l-au calauzit in cariera de judecator, ajuns pana la varful sistemului, principii la care spune ca nu va renunta nici in activitatea de avocat.

“Astazi este una dintre cele mai importante zile din viata mea, si aceasta intrucat am depus in fata colegilor membri ai Consiliului Baroului Timis juramantul profesional.

Nu stiu daca imi va fi atat de usoara schimbarea robelor precum imi inchipui si imi doresc, dar pot sa afirm cu certitudine ca si de acum inainte, atata timp cat voi mai profesa, desi dintr-o alta postura, aceea de avocat, nu voi renunta la niciuna dintre valorile in care cred cu tarie si pe care 25 de ani le-am respectat: dreptatea, legea, adevarul, buna-credinta, restabilirea ordinii, binele public, respectarea obligatiilor asumate conventional sau impuse de lege si nici la etica in domeniul juridic.

Aceasta, intrucat consider ca nici profesia de avocat nu poate fi exercitata cu nesocotirea unor principii care tin, in primul rand, de conduita avocatului, ele fiind in stransa si directa legatura cu atitudinea personala a fiecarui profesionist al dreptului, atitudine care tine, in cele din urma, de constiinta fiecaruia dintre noi.” (G.I.)

3 thoughts on “Fost judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie, admis in profesia de avocat, la Baroul Timis: “Nu stiu daca imi va fi atat de usoara schimbarea robelor”

  1. Acest individ detine firma de constructii inca de cand era judecator, prin persoane interpuse, a depus documentatie de schimbare de PUG si PUZ la primaria Dumbravita, unde coruptia are sediul central, in frunte cu fosti procurori care fac trafic de influenta pe scaun de consilier al primarului, pacat ca DNA A DECEDAT datorita acestor pacatosi din sistem.

  2. Îmi pare rău să vă dezamăgesc, dar cred că mă confundați. Nu am depus la această Primarie nicio documentație de schimbare a vreunui PUZ. În ceea ce privește PUG-ul aprobat de C.L. Dumbrăvița, la sfârșitul anului trecut am solicitat, pe căile legale, doar corectarea unei erori care mi-a afectat dreptul de proprietate asupra unui teren pe care am emisă o (singură) autorizație de construire a unei case unifamiliale. De asemenea, nu dețin și nici nu am deținut vreodată, direct sau indirect, nicio “firma de constructii”. Ar fi bine ca pe viitor, înainte să mai faceți anumite afirmații/acuzații, să verificați în prealabil informațiile pe care le dețineți (vă asigur că pentru această ultimă recomandare nu voi emite nicio factură pentru consultanță juridică), d-le Helmuth.

  3. Îmi pare rău să vă dezamăgesc, dar cred că mă confundați. Nu am depus la această Primarie nicio documentație de schimbare a vreunui PUZ. În ceea ce privește PUG-ul aprobat de C.L. Dumbrăvița, la sfârșitul anului trecut am solicitat, pe căile legale, doar corectarea unei erori care mi-a afectat dreptul de proprietate asupra unui teren pe care am emisă o (singură) autorizație de construire a unei case unifamiliale. De asemenea, nu dețin și nici nu am deținut vreodată, direct sau indirect, nicio “firma de constructii”. Ar fi bine ca pe viitor, înainte să mai faceți anumite afirmații/acuzații să verificați în prealabil informațiile pe care le dețineți (vă asigur că pentru această ultimă recomandare nu voi emite nicio factură pentru consultanță juridică), d-le Helmuth.

Leave a Reply