Primaria Timisoara a platit ultima transa din datoria istorica a Colterm-ului catre EON. “Robu a tras teapa companiei de gaz si n-a platit facturile”, acuza primarul Dominic Friz

Municipalitatea a platit ultima transa a datoriei istorice a societatii de termoficare catre furnizorul E.ON. Prin achitarea sumei de 284.238 lei se incheie o lunga perioada in care datorii catre E.ON, neplatite de ani de zile, au fost achitate de primarie.


Cazul este halucinant. In timp ce fosta administratie Robu facea tot felul de chermeze pe bani publici, a tras teapa companiei de gaz si n-a platit facturile. Ani de zile. Nu o factura, doua. Nu le-au platit nici macar dupa ce furnizorul de gaz i-a dat in judecata si a castigat. In 2020, cand am preluat mandatul, am negociat cu E.ON si am ajuns la o intelegere sa platim datoria in rate lunare. In total au fost peste 70 de milioane de lei. Azi, am scapat de datorie”, a spus primarul Dominic Fritz.

Datoriile istorice ale COLTERM se ridicau la peste 72 de milioane de lei, reprezentand facturile neplatite de societatea de termoficare inca din anul 2013. Primaria a reusit, in anul 2021, sa obtina esalonarea acestei datorii, in rate care au ajuns sa insumeze aproape 3 milioane de lei pe luna.

In acest sezon, societatea de termoficare a avut stocuri suficiente de de carbune si gaze naturale, asigurand fara probleme caldura si apa calda pentru timisorenii racordati la sistemul centralizat.

In 2023, Primaria Municipiului Timisoara a acordat subventii pentru abonatii COLTERM in valoare de 150 milioane lei. Tot anul trecut, Primaria Municipiului Timisoara a inlocuit 29 de kilometri de retea secundara si primara si a modernizat 25 de puncte termice din oras. Astfel, se reduc pierderile in retea, creste viteza de depistare si precizia localizarii avariilor, se elimina mai mult de jumatate din avariile inregistrate pe retelele secundare si se reduc costurile de intretinere si exploatare a retelelor.

Prin aceste eforturi financiare considerabile, Primaria Municipiului Timisoara isi reafirma sprijinul major pe care il acorda sistemului de termoficare centralizat al municipiului. (Primaria Timisoara – Serviciul Comunicare)

 

Leave a Reply