Vigilenta sporita! Politistii de la Ordine publica au prins in flagrant 224 de autori de infractiuni, in doar 24 de ore

Politistii au retinut, in cursul zilei de ieri, 996 de permise de conducere, in numai 24 de ore, dintre care 144 pentru consum de alcool si 20 pentru consum de droguri sau alte substante interzise. Totodata, aparatorii linistii si ordinii publice au prins in flagrant nu mai putin de 224 de autori de infractiuni


„In cursul zilei de ieri (sambata – n.r.), structurile Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 4.172 de evenimente, 2.666 fiind circumscrise mentinerii ordinii publice, iar 1.506 fiind situatii de urgenta.

La nivelul structurilor de politie au fost semnalate 820 de posibile infractiuni, aproximativ 27% dintre acestea fiind sesizari din oficiu. Totodata, echipajele de ordine publica au prins in flagrant 224 de autori de infractiuni, care au savarsit 221 de fapte penale”, potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Pollitistii au organizat razii si in Bucuresti, ocazii cu care au reusit sa depisteze mai multi soferi care conduceau in timp ce se aflau sub influenta unor substante interzise. Astfel, un sofer a fost prins drogat la volan cu o substanta extrem de periculoasa. Barbatul s-a ales cu dosar penal, dupa o razie de amploare in Bucuresti. De altfel, nu a fost singurul conducator auto care a consumat substante interzise.

In ciuda actiunilor facute de politistii rutieri in ultima perioada, specialistii de la INML s-au plans ca aparatele de testare pe care le folosesc sunt vechi de aproape 20 de ani si nu pot detecta toate substantele de pe piata.

Totodata, reprezentantii MAI au anuntat ca au fost depistate 25 de persoane urmarite national sau international, iar pentru 63 de persoane au fost dispuse masuri preventive.

„In urma actiunilor desfasurate pe linie rutiera, politistii au retinut 996 de permise de conducere, dintre care 144 pentru consum de alcool si 20 pentru consum de droguri sau alte substante interzise. Totodata, pentru deficientele constatate, au fost retrase 429 de certificate de inmatriculare. Tot ieri (sambata-n.r.), politistii si jandarmii au constatat 13.393 de contraventii pentru care au aplicat amenzi in valoare de aproximativ 5,5 milioane de lei.

La randul lor, pompierii au efectuat 53 de controale pe linia prevenirii situatiilor de urgenta, fiind identificate 14 obiective care functionau fara autorizatie de securitate la incendiu. Au fost aplicate 233 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 602.000 de lei”, se mentioneaza in comunicat.

Dintre misiunile pompierilor, 1.267 au fost pentru acordarea asistentei medicale de urgenta, 117 pentru stingerea de incendii si opt pentru descarcerare. Pe parcursul interventiilor pompierilor au fost salvate patru persoane.

Pilotii Inspectoratului General de Aviatie au executat 6 misiuni aero-medicale, fiind astfel salvate tot atatea persoane. (I.P.)

Leave a Reply