Ultimul rechizitoriu al procurorului Lucian Dolcu, de la DNA Timisoara: trimiterea in judecata a primarului comunei Maureni

Procurorul anticoruptie Lucian Dolcu a intocmit ultimul rechizitoriu din activitatea sa, chiar in ziua in carte a iesit la pensie, si a dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a inculpatilor:


FILIMON BRIAN, la data faptei si in prezent primar al comunei Maureni, judetul Caras-Severin, in sarcina caruia s-a retinut comiterea infractiunii de trafic de influenta,

Z.I., om de afaceri, in sarcina caruia s-a retinut comiterea infractiunii de cumparare de influenta.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut, in esenta, urmatoarea stare de fapt:

In cursul anului 2019, in contextul derularii contractului de executie de lucrari privind „Refacere si modernizare drum comunal calamitat DC 83A Sosdea – lim. jud. Timis, comuna Maureni” inculpatul Filimon Brian, in calitatea de mai sus, ar fi pretins de la inculpatul Z.I., executantul lucrarilor, un procent de 5% (cca. 150.000 lei) din valoarea fara TVA a contractului, din care edilul ar fi primit suma de 100.000 lei.

Banii respectivi ar fi fost pretinsi si primiti de primar pentru ca acesta sa determine persoanele din subordinea sa, cu atributii in procedura de receptie a lucrarilor si de efectuare a platilor, sa favorizeze interesele omului de afaceri, in sensul de a receptiona si de a achita facturile aferente serviciilor prestate de societatea comerciala a inculpatului Z.I..

In cauza au fost dispuse masuri asiguratorii asupra unor bunuri imobile ce apartin inculpatului Filimon Brian.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Caras-Severin, cu propunere de a se mentine masurile asiguratorii dispuse in cauza. (G.I.)

UPDATE: Primarul din Maureni, liberalul Brian Filimon, este nimeni altul decat finul liderului interlop Sorin Udrea, fugit in Italia inainte de a fi condamnat la 6 si jumatate de inchisoare intr-un dosar al DIICOT. De altfel, Brian Filimon s-a si deplasat in Italia, in septembrie 2018, pentru a participa la ziua nasului sau.

3 thoughts on “Ultimul rechizitoriu al procurorului Lucian Dolcu, de la DNA Timisoara: trimiterea in judecata a primarului comunei Maureni

  1. Nu am avut niciodată încredere în el! Nu e treaba mea ce scrie pe el. Îi doresc o pensie SCURTĂ!

  2. Am dreptul să nu îmi placă tinerii care s-au visat polițiști, ofițeri de poliție , dar care nu s-au văzut apți pentru a fi admiși în Academie.

  3. Si la Masloc în fieful dnei Aura Danielescu cucumnata lu Grundeanu , primaru Ionel Lupu pus paznic la mieluțe tot asa procedeaza rupe fâsu pe banii prostilor cica trimite porcii la peneleu la Bucuresti ca sa îl tina primar , astai hoțu hoților ca îi neam cu radu ilina de la procuratura militara neamu lui

Leave a Reply