Alianta Timisoara Unita s-a lansat oficial in cursa pentru Primaria Timisoara! Candidatul Dominic Fritz are sustinerea comunitatilor germane, maghiare si bulgare

„Astazi semnam Pactul pentru Timisoara Unita impreuna cu mai multi parteneri care s-au unit pentru a tine Timisoara pe un drum european. Un drum al respectului, un drum al corectitudinii”, a declarat Dominic Fritz, primarul Timisoarei, azi, 21 martie, la prima conferinta de presa a Aliantei Timisoara Unita.


Alianta Timisoara Unita s-a lansat oficial in cursa electorala pentru Primaria Timisoara. In aceasta dimineata, partidele membre din Alianta Timisoara Unita, si nu numai, au semnat Pactul Pentru Timisoara Unita. Alianta Timisoara Unita, este formata din cinci partide, USR, PMP, de Forta Dreptei, Partidul Liberal Timis si de UDMR. Pe langa alianta formala, aceasta are sustinerea comunitatilor germane si bulgare.

Alaturi de Dominic Fritz au fost prezenti, la conferinta din aceasta dimineata Ligia Dugulescu presedinta PMP Timis, Claudiu Chira, presedintele partidului Forta Dreptei Timis, Molnár Andras presedintele UDMR Timis, Caita Panici reprezentantul Partidului Liberal Timis, dar si Ovidiu Gant deputat al FDGR Timis si Gheorghe Nacov, deputat al Uniunii Bulgarilor din Banat.

Timisoara in fata a trei pericole

In viziunea aliantei, Timisoara vrea sa mearga inainte, nu inapoi, iar in fata unui pericol clar, unitatea este cea care conteaza. Dominic Fritz spune ca aceasta Alianta s-a nascut pentru a face fata a trei mari pericole cu care atat orasul de pe Bega, dar si restul Romaniei se confrunta.

In primul rand, posibilitatea pierderii drumului european pe care s-a construit in Timisoara in ultimii aproape 4 ani, odata cu proiectul de  restaurare al lui Nicolae Robu si al clanurilor sale, denumit de Dominic Fritz ca „un proiect care cauta razbunare si un proiect care va intoarce Timisoara in timp.”

In al doilea rand, pericolul extremismului care amenibta nu doar Timisoara, ci toata Romania. „Acest pericol, reprezentat de partidele Aur si SOS Romania, cei care vor din nou sa ne luptam pentru granitele trecute, care vor din nou sa devenim cu totii omogeni si care sunt sustinuti de imparatul Rusiei, Vladimir Putin.”

In al treilea rand, pericolul partidului unic PSD-PNL care vrea sa „recucereasca” Romania. „Pe mine ma zgarie la ochi dupa cele doua campanii ale domnului Iohannis in care a promis sa protejeze tara impotriva PSD ului. Acum, aceasta alianta, acest nou partid unic, vrea sa puna mana si asa a declarat pe toate primariile din tara, pe toate institutiile din tara, pe Parlamentul Romaniei, pe Presedintia Romaniei. Si asta este o intentie si un pericol extraordinar, pentru ca o democratie are nevoie de diversitate.” a declarat Dominic Fritz.

De ce Alianta Timisoara Unita?

Reprezentantii aliantei stiu ca Timisoara este pe drumul cel bun, dar si ca acest drum poate fi continuat doar daca ceea ce a inceput Dominic Fritz si administratia USR, in urma cu 3 ani jumatate continua.

Ligia Dugulescu, presedinta PMP Timis a declarat ca „aceasta alianta e despre unitate, demnitate, prosperitate, e despre destinul nostru si al copiilor nostri. E despre spiritul nemuritor al Timisoarei si despre vocea martirilor din decembrie 89 ce rasuna peste generatii de maine.”

Claudiu Chira, presedintele Forta dreptei Timis a spus „Am semnat cu inima deschisa acest protocol (…) Timis, atat mie, cat si echipei mele, din forta dreptei, ne este tot mai clar ca aceasta este echipa in care trebuie sa fim.”

Molnár Andras presedintele UDMR Timis, a vorbit in numele intregului partid, fiind primul membru nou al aliantei. „Noi credem ca directia in care a luat orasul in ultimii patru ani este directia corecta. Noi nu vrem sa ne intoarcem in timp, nu vrem sa mergem inapoi, ci vrem sa mergem inainte. De aceea il sustinem pe Dominic Fritz in functia de primar al municipiului Timisoara.”

„Il asigur pe domnul primar Dominic Fritz de toata sustinerea organizatiei noastre. Cred ca domnul Dominic Fritz este potrivit pentru functia de primar al Timisoarei”, a declarat Caita Panici reprezentantul Partidului Liberal Timis.

In aceeasi maniera, reprezentantii FDGR Timis si ai Uniunii Bulgarilor din Banat si-au exprimat suportul pentru alianta si mai ales pentru Dominic Fritz.

„Dominic Fritz este primarul nostru, este un primar foarte bun, un foarte bun administrator, un primar de factura europeana, alaturi de care este o placere si o onoare sa reprezinti Timisoara” a declarat Ovidiu Gant deputat al FDGR Timis, in timp ce Gheorghe Nacov, deputat al Uniunii Bulgarilor din Banat a spus ca are „mandatul Uniunii Bulgare din Banat, ca reprezentant politic al minoritatii bulgare din Romania de a semna in calitate de sustinator” Pactul Pentru Timisoara Unita .

Si tu poti semna Pactul Timisoara Unita

„Ne angajam sa continuam directia de modernizare a administratiei si a orasului, sa aparam democratia si multiculturalitatea Timisoarei, sa respectam patrimoniul, calitatea vietii si potentialul timisorenilor.”

Textul integral al Pactului Pentru Timisoara Unita poate fi gasit pe pagina dominicprimar.ro unde poate fi si semnat de toti timisorenii.

dominicprimar.ro/aliantatimisoaraunita#semneaza

(USR Timis)

Leave a Reply