Inca un fost jurnalist s-a “inregimentat” in AUR Timis! Fost consilier al viceprimarului Tabara, fotoreporterul Ilie Sarbu spune ca Timisoara este ca “o nava in deriva”

Alianta pentru Unirea Romanilor continua sa atraga ca un magnet oameni politici, oportunisti si alte personalitati ale vietii publice, care fie sunt nemultumiti de actuala clasa politica, fie nu au mai prins locuri eligibile pe listele de partid, pentru alegerile din acest an, fie au speranta intrarii AUR la guvernare si, in consecinta, numirea in vreo functie de conducere la deconcentrate.


Indiferent care sunt motivele noilor veniti, toti au discursuri garnisite cu promisiuni, accentuand faptul ca puteau face multe si pana acum, dar nu au primit sprijinul politic necesar.

In acest context, la conferinta de presa a AUR Timis, de azi, a fost prezentat fostul jurnalist de la Renasterea Banateana, Ilie Sarbu (foto), pana zilele trecute – consilier personal al viceprimarului Valeriu Tabara, presedintele PNL Timisoara, care a spus foarte clar, sa se stie, ca Timisoara este ca o nava aflata in deriva. Si asta, inca din anul 2012, cu doi primari care au condus orasul dupa propriile lor coordonate, nu dupa asteptarile electoratului. Ilie Sarbu, este al doilea fost jurnalist prezent la conferintele de presa de joi, dupa giroceanul Dorin Aga.

Nu mai putin interesanta a fost prezenta lui Nelu Balas, om de afaceri din Carpinis, care, in ultimii ani, a trecut prin mai multe partide, in cautarea idealului politic. A venit la AUR pentru a pune umarul la indepartarea de pe esicherul politic a Partidului Comasat Roman (PCR), care vrea sa mai conduca tara inca 10 ani.

Publicam integral comunicatul de presa al AUR Timis, emis dupa conferinta de presa de azi

 

Stoica Ciprian-Titi, deputat AUR de Timis

AUR a sesizat CCR privind ordonanta de comasare a alegerilor locale cu cele europarlamentare. In lipsa oricarei reactii a Avocatului Poporului, Renate Weber, care a refuzat vadit sa sesizeze Curtea Constitutionala, in ciuda solicitarilor repetate partidelor politice, dar si a societatii civile, AUR a depus o sesizare la CCR prin care solicita judecatorilor sa declare neconstitutionala ordonanta comaarii.

Suntem in fata celui mai grac derapaj constitutional din ultimii 34 de ani, iar sesizarea directa a Curtii Constitutionale reprezinta un ultim remediu pentru apararea suveranitatii.

De la Timisoara tragem un semnal de alarma: iesiti si opuneti-va principiilor nedemocratice propagata de 34 de ani.

 

Ilie Sirbu, reprezentant AUR Timisoara

Au trecut 34 de ani de cand timisorenii au restabilit ordinea fireasca a drumului libertatii poporului roman prin transformarea strazilor orasului lor intr-un camp de lupta.

Timisorenii curajosi, vii sau adormiti intru Domnul, au facut ca sa traim intr-un oras sfintit cu sangele lor. Eu voi tine cont de sacrificiul lor, eu nu voi uita niciodata ceea ce au facut ei aici la Timisoara!

Natiunile care au pierdut sirul obiceiurilor parintesti sunt natiuni fara radacina, natiuni nestatornice sau, cum zice vorba romaneasca, nici cal, nici magar. Nu-mi doresc ca natiunea romana sa fie numai o inchipuire geo-politica. Asa cum nu vreau ca Timisoara sa fie orasul perfect doar in inchipuirea celor care ne conduc vremelnic. Timisorenii merita mai mult decat povestea ”Hainele noi ale imparatului”.

Acestea sunt cateva dintre motivele pentru care doresc sa-mi asum, sa ma dedic acestui oras, implicandu-ma in politica, alaturi de Alianta pentru Unirea Romanilor.

Am facut acest pas mare pentru a nu mai cara in suflet povara de a vedea, a auzi si a tacea fara a interveni concret si asumat intr-o forma legitimata de Constiinta mea si Constitutia Romaniei.

La acest moment, Timisoara este ca o nava aflata in deriva din anul 2012 pana in prezent, la carma careia cei doi primari ne conduc dupa propriile lor coordonate, nu dupa cele date de timisoreni la fiecare alegeri.

Da, sunt revoltat pentru regresia Timisoarei din 2012 incoace, de aceea am intrat in partidul in care ma pot manifesta spre apararea timisorenilor si a Timisoarei.

Fie sa renasca Timisoara cea cu Har, astazi ca si maine, pururi si acum! Voi lupta de acum si pururi!

 

Balas Nelu, membru AUR Timis

Sunt antreprenor, casatorit, familist si cred ca cel mai important lucru este acela de a nu renunta. Trebuie sa identificam in societate oameni de caracte. Cred in educatie, cred in investitia facuta in educatie, in credinta crestina. De ce AUR? In primul rand doresc sa ii multumesc domnului senator Claudiu Tarziu pentru ca m-a invitat la Prezentarea candidatilor AUR la alegerile europarlamentare din Timisoara, deoarece acela a fost primul meu contact cu acest partid.

Consider ca am ajuns intr-un moment in care ne uitam valorile, originile romanesti si trebuie sa luptam pentru acestea.

Fac trecerea la un subiect important: faptul ca tara noastra este dependenta de importurile de alimente din alte tari. Dupa 34 de ani de tranzitie, Romania a devenit dependenta de importurile de alimente din tari precum Olanda, Italia si Belgia, care utilizeaza per hectar o cantitate de pesticide de sapte, sau chiar de 17% mai mare decat Romania. Romania produce cea mai curata mancare din UE, dar e insuficienta pentru a-si hrani populatia. Cum crestem agricultura romaneasca? In primul rand, scapand de aceasta gasca PSD-PNL, de Partidul Comasat Roman care mai vrea inca 10 ani de ”stabilitate” in fruntea tarii. AUR isi propune un viitor economic solid, stimuland prosperitatea interna si sprijinind afacerile si angajatii.

 

Iarema Silviu, candidat AUR primaria Varias

As dori sa incep cu o intrebare simpla, dar profunda: Suntem multumiti de directia in care se indreapta comunitatea noastra sau este timpul sa facem schimbari? Cu aceasta intrebare in minte, am decis sa-mi dedic eforturile pentru a deveni primarul comunitatii noastre, Varias, cu sprijinul partidului AUR. Crescand in mijlocul vostru si implicandu-ma activ in numeroase proiecte locale, am ajuns sa inteleg profund nevoile si aspiratiile fiecarui locuitor al acestei frumoase comunitati. Sunt ferm convins ca, impreuna, putem transforma Variasul intr-un loc mai prosper si mai frumos.

Ca primar, ma angajez sa fiu un lider dedicat si sa lucrez cu determinare pentru binele comun al tuturor. Vreau sa construiesc o comunitate in care fiecare cetatean sa se simta valorizat si sustinut, in care fiecare familie sa aiba acces la servicii de calitate si in care fiecare vis sa poata deveni realitate.

Prin intermediul Partidului AUR, voi promova valorile integritatii, transparentei si responsabilitatii in administratia publica locala. Voi lupta pentru o guvernare eficienta si echitabila, care sa aduca beneficii tangibile pentru fiecare locuitor al comunei noastre.

Va invit sa impartasiti cu mine viziunea voastra pentru viitorul Comunei Varias si sa ma sustineti in aceasta calatorie spre o comunitate mai buna pentru toti. Va asigur ca voi fi mereu deschis la dialog si ca voi asculta cu atentie fiecare sugestie si preocupare.

Viziunea mea este una de progres si dezvoltare durabila, concentrandu-ma pe urmatoarele initiative majore:

  • Construirea de locuinte pentru tineri, pentru a sustine noua generatie in comunitatea noastra.

  • Sprijinirea antreprenorilor locali si a celor din diaspora, incurajandu-i sa revina si sa-si deschida afaceri acasa.

  • Crearea de locuri de munca pentru a stimula economia locala si a oferi oportunitati valoroase cetatenilor nostri.

  • Construirea unei noi sali de sport in satul Gelu si finalizarea salii incepute in Varias la standarde internationale, pentru a promova un stil de viata activ si sanatos.

  • Deschiderea unei crese, asigurand ca parintii pot munci stiind ca, micutii lor sunt in siguranta si bine ingrijiti.

  • Investitii in invatamant si promovarea sportului pentru toate varstele, pentru a construi o comunitate educata si dinamica.

  • Crearea de spatii de joaca sigure si moderne pentru copii.

  • Crearea unui cabinet de consultanta in care specialistii din comunitatea noastra, care au iesit la pensie, sa ofere sprijin si sfaturi generatiei tinere in diverse domenii. Astfel, cabinetul de consultanta ar deveni un loc de intalnire intergenerational, unde experienta si cunostintele celor in varsta pot fi transmise si valorificate de catre cei mai tineri.

  • Reorganizarea si digitalizarea administratiei locale, pentru a face guvernarea mai eficienta si mai accesibila cetatenilor.

Acestea sunt doar cateva dintre proiectele pe care intentionez sa le implementez. Sunt dedicat sa lucrez pentru voi si cu voi, pentru a construi un viitor mai bun pentru Comuna Varias.

Haideti sa lucram impreuna pentru a face din Varias un loc pe care sa-l numim cu mandrie acasa! Contez pe sprijinul si increderea voastra in aceasta campanie electorala.

Doamne ajuta!

 

Iacob Vasile, candidat AUR la primaria Liebling

Pe aceasta cale, doresc sa multumesc conducerii AUR Timis pentru nominalizarea si validarea candidaturii mele in functia de primar al comunei Liebling.

Pornesc pe acest drum alaturi de o echipa capabila care va contribui decisiv la viitoarele proiecte, la transparenta cheltuielilor din bugetul comunei Liebling, la respectarea legii si a oamenilor din comuna noastra.

Dragi locuitori ai comunei Liebling, fiind un fiu al satului, cunosc deficienta infrastructurii si a lipsei proiectelor elementare locale si de aceea va adresez rugamintea sa fim toti pentru unul, unul pentru toti, impreuna pentru comuna Liebling!

Va multumesc oameni buni!

Impreuna vom reusi!

Asa sa ne ajute Dumnezeu!

 

Lupu Iulian Daniel, candidat AUR primaria Sacosu Turcesc

Pentru comunitatea noastra doresc sa atrag  fonduri, avand drept punct de reper, comuna Ciugud din judetul Alba. Daca ei au reusit, cu siguranta si comuna Sacosu Turcesc – poate! Sunt o persoana hotarata si doresc sa va prezint pe scurt programul meu de guvernare locala: atragerea de fonduri din orice fel de surse pentru noi ca si comunitate, parteneriate cu institutii de invatamant si nu numai. Alesii locali sunt alesi dupa alte criterii si nu dupa competente. Noi trebuie sa schimbam acest lucru. Am incredere ca sacosenii vor face alegerea potrivita in 9 iunie 2024 si ca vom da jos baronul local actual.

 

Nasui Valentin, candidat AUR primaria Banloc

Desi nu am mai facut politica pana acum, consider ca a venit momentul sa lupt pentru bunastarea comunei mele. Partidul AUR defineste pilonii – libertate, credinta, natiune, familie, piloni cu ajutorul carora am fost crescut.

Comuna noastra are mai multe aspecte deficitare precum:

  • lipsa transportului tuturor elevilor la scolile din orasul Deta;

  • lipsa transportului in comun pt cetateni, transport care sa lege comuna si satele apartinatoare de cel mai apropiat oras, Deta;

  • lipsa functionarii gradinitei cu program prelungit, care ar ajuta foarte mult parintii care lucreaza;

  • lipsa canalizarii in sate si partiala in comuna;

  • apa din comuna care este potabila doar in proportie de 30%;

  • capela inexistenta pana in acest an;

  • pretul exagerat pentru colectarea deseurilor din comuna noastra.

Astfel, toate aceste probleme cumulate au insemnat pentru mine o motivatie sa candidez la conducerea comunei noastre pentru a imbunatati calitatea vietii cetatenilor.

Solutii sunt:

  • statie de epurare construita prin fonduri europene;

  • achizitionarea unei masini de gunoi a primariei care ar reduce costurile pentru cetateni si ar oferii locuri de munca;

  • foraje de mare adancime pentru o calitate mai buna a apei.

Intrebarea mea si probabil a cetatenilor din comuna este: oare chiar nu se poate ajunge la o calitate mai buna a vietii, adica la normalitate?

Acestea fiind spuse, va asteptam in echipa noastra pentru a schimba comuna Banloc si satele apartinatoare in bine! (AUR Timis, Patricia Marcut)

Leave a Reply