Perchezitii la BCCO Oradea, intr-un dosar in care este vizat comisarul sef Mugur Poinar! Politistul ar fi emis un document fals, pentru a-l salva pe Victor Micula de arest preventiv

Sediul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Oradea a fost perchezitionat, marti dimineata, 19 martie, de catre procurori si politisti de la DNA Oradea, care au scotocit birourile din cladire pana in jurul pranzului, dupa care s-au retras la baza cu cateva calculatoare si documente.


Potrivit unor surse judiciare, actiunea a inceput marti dimineata, procurorii au sigilat mai multe birouri din sediul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Oradea, situat in incinta Inspectoratului de Politie al Judetului Bihor. Conform acelorasi surse, aspectele vizate de ancheta privesc, pe de o parte, transferuri neconforme ale unor politisti, intre care s-ar numara si sotia unui ofiter DGA, iar pe de alta “certificatul” de buna purtare emis pe numele lui Victor Micula si care a fost depus in procesul in care afaceristul este judecat la Tribunalul Bihor alaturi de patru politisti acuzati ca l-ar fi „cooptat” ilegal intr-o actiune, ca i-au furnizat datele altor persoane si chiar l-au lasat sa acceseze bazele de informatii ale MAI.

Este vorba despre un document semnat de Mugur Poinar (foto 2), in calitate de sef al BCCO Oradea, intocmit pe 23 decembrie 2020, in urma unei cereri facute in aceeasi zi de Victor Micula, prin avocat, in care se dezvaluia ca Victor Micula ar fi furnizat informatii politistilor Antidrog din cadrul BCCO Oradea si „cu sprijinul informatiilor furnizate de dvs. s-a reusit prinderea in flagrant a doi traficanti de droguri de mare risc”.

Certificatul de buna purtare emis de seful BCCO Oradea a fost depus la dosarul aflat pe rolul Tribuanlului Bihor, in care procurorii solicitau arestarea preventiva a fiului patronului de la European Food si European Drinks.

“Adeverinta” de informator emisa pe numele lui Micula era stranie in conditiile in care rechizitoriul intocmit de DIICOT Oradea pe numele celor doi traficanti de droguri se arata ca cercetarile fusesera pornite „ca urmare a sesizarii din oficiu” a politistilor, fara sa se faca vreo referire la vreun denuntator, martor ori colaborator, in conditiile in care, potrivit Legii 682/2002 privind protectia martorilor, astfel de persoane sunt „bonificate” cu injumatatirea limitelor de pedeapsa pentru propriile belele penale daca denunta si faciliteaza dovedirea unor fapte grave.

De fapt, dupa cum a explicat, atunci, un politist Antidrog, Micula a fost un simplu informator anonim, pentru care nu existau beneficii. „Dar daca solicita sa li se confirme ajutorul pe care l-au dat, eu cred ca trebuie sa primeasca si un raspuns, si acela sa fie cel corect”, explica ofiterul. (V.E.)

Sursa: bihoreanul.ro

Leave a Reply