Batalia pentru Sacalaz: Viceprimarul Dumitru Boboi, favorit in toate sondajele preelectorale, in timp ce primarul este tot mai afectat de scandalul din PNL

Scandalul din PNL Timis, cu presedintele Alin Nica „sabotat” politic chiar de catre conducerea centrala a partidului, reprezinta un providential ajutor electoral pentru majoritatea primarilor si viceprimarilor din judet, care au acceptat sa treaca in tabara PSD si sa bata palma cu abilul Alfred Simonis.


In acelasi timp, revolta din PNL, cu peste 30 de primari care il sustin neconditionat pe Alin Nica, afecteaza, indiscutabil, punctajul electoral al edililor in functii, de la alte formatiuni politice, care au migrat catre PNL, in speranta ca Alin Nica si masinaria electorala din spatele sau ii va aduce mai aproape de un nou mandat.

In aceste zile, cand se discuta despre trecerea liderului PNL Timis la o alianta de dreapta, posibil Alianta Dreapta Unita, apare si perspectiva ca „migratorii” catre PNL sa ramana de izbeliste la alegerile locale din 9 iunie.

Un exemplu elocvent avem in comuna Sacalaz, unde primarul Nicu Viorel (foto 2) a fost racolat de PNL, iar viceprimarul Dumitru Adi Boboi (foto 1), de PSD, ambii parasind partidul-mama, PMP. Trecand peste faptul ca toate sondajele preelectorale il dau favorit pe Dumitru Adi Boboi, cu peste 5 procente in fata lui Nicu Viorel, este foarte clar ca scandalul din PNL va fi decontat politic, in cresterea punctajului electoral, de catre candidatul PSD.

„Nu am nicio emotie, locuitorii Sacalazului au vazut realizarile din mandatul meu, plus proiectele depuse si acceptate la finantare prin programul PNRR”, spune Nicu Viorel, sigur pe obtinerea unui nou mandat in fruntea comunei.

De cealalta parte, Dumitru Adi Boboi, spune ca nu are nicio emotie, intrucat locuitorii Sacalazului si ai Beregsaului au vazut cum, in ultimii patru ani, Primaria Sacalaz a fost, practic, „privatizata” de primarul in functie.

Dupa ce l-am facut primar, pentru ca eu cu echipa mea am alergat pentru el in campania din 2020, si-a securizat functia cum a stiu mai bine. Ajutat de doi consilieri neoficiali, a dat afara mai multi angajati din primarie, mie mi-a suspendat toate atributiile functiei de viceprimar. In prezent, colegii din primarie care au fost concediati au castigat procesele, iar primaria trebuie sa plateasca salarii restante si daune de peste 100.000 de lei.

De altfel, pe doua terenuri din domeniul privat al comunei s-a pus sechestru de catre executor, la cererea a doi concediati din primarie, care au castigat procesele, iar daca primarul Nicu Viorel nu plateste sumele stabilite prin hotarari judecatoresti definitive, va fi executat silit.

Nu cred ca alegatorii din Sacalaz si Beregsau mai vor ca, alti 4 ani, banii lor sa fie cheltuiti discretionar de primar si de firmele de casa abonate la banii publici”, ne-a declarat si Dumitru Adi Boboi.

Tinand cont de aceste declaratii, devine cat se poate de clar ca razboiul electoral pentru Primaria Sacalaz deja a inceput… (Mara Ion)

One thought on “Batalia pentru Sacalaz: Viceprimarul Dumitru Boboi, favorit in toate sondajele preelectorale, in timp ce primarul este tot mai afectat de scandalul din PNL

  1. Prevăd ca rămîne Pinochio pe bară. Zboară Alin Nica, zboară si Pinochio

Leave a Reply