Ziua Mondiala a Teatrului, sarbatorita si la Timisoara! Actorii TNT vor fi prezenti la tururile ghidate la Sala 2 din Parcul Civic (P)

Cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului, miercuri, 27 martie 2024, de la orele 16, 17 si 18, Teatrul National din Timisoara organizeaza la Sala 2, in Parcul Civic, tururile ghidate SALA 2, PUNCT! MAI DEPARTE, SALA 2023! Teatrul National din Timisoara face parte organic, nu doar istoric, din fibra acestui oras a carui arhitectura culturala isi are propriile particularitati, venind in intampinarea unei civilizatii de calitate, solide.


Sala 2 este exemplul concret al acestei simbioze culturale. Astfel, cladirea din caramida construita, probabil, cu materiale recuperate din demolarea fortificatiilor de la sfarsitul secolului al XIX-lea si inceputul secolului al XX-lea, aflata in partea de sud a ceea ce a fost, intre secolul al XVIII-lea si jumatatea secolului trecut, Cazarma Transilvania, a avut un destin mai degraba discret, fiind folosita ca manej, arhiva, depozit sau sala de sport.

Desi in urma cu 16 ani, fostul manej imperial ajunsese in pragul ruinei, dupa preluarea de catre Teatrul National, Sala 2 si-a castigat in timp record locul in inimile locuitorilor si vizitatorilor Timisoarei, creandu-si un public fidel si atragand mereu alti si alti spectatori, prin spectacolele sale si prin evenimentele pe care le-a gazduit. Inima culturala a orasului, Sala 2 este locul in care a fost facut primul pas catre Capitala Europeana a Culturii – Timisoara 2023.

Participantii la tururile ghidate vor fi insotiti de membrii trupei Teatrului National, care le vor impartasi povesti despre istoria obiectiva si subiectiva a Salii 2 si, de asemenea, vor putea viziona filmul documentar realizat de Zomir Dimovici despre aceasta cladire a carei poveste incepe cu peste un veac si jumatate in urma, cladire care, in scurt timp, va iesi din crisalida, transformata in cel mai modern centru teatral din Romania, mostenirea Capitalei Europene a Culturii in infrastructura culturala – marcand acest lucru inclusiv prin noua sa titulatura: Sala 2023.

Inscrierea la turul ghidat SALA 2, PUNCT! MAI DEPARTE, SALA 2023! se face la adresa de e-mail office@tntm.ro, cu precizarea numelui persoanei / persoanelor care se inscriu si a orei pentru care opteaza.

Turul ghidat este gratuit si face parte din programul CelbrART al Teatrului National din Timisoara.

In cadrul aceluiasi program, Teatrul National aniverseaza Ziua Mondiala a Teatrului prin doua intalniri teatrale indragite. Astfel, miercuri, 27 martie, de la ora 11, la Studio UTU are loc reprezentatia in matineu a spectacolului Amintiri din epoca de scoala de Mihaela Michailov, in regia regretatului Ion-Ardeal Ieremia. Tot miercuri, 27 martie, de la ora 19, in aceeasi sala de spectacol, este programata comedia O noapte furtunoasa. Un exercitiu dupa I.L. Caragiale, un spectacol de Ada Lupu Hausvater.

Biletele sunt disponibile la Agentia de bilete „Marasesti”, str. Marasesti nr. 2, orar: marti – duminica, intre orele 11 – 19, tel. 0256 201 117 sau on-line pe www.tntm.ro.

(Teatrul National din Timisoara, Geta Petrovici)

Leave a Reply