Procurorii DIICOT Timisoara au descins la depozitul de materiale pirotehnice detinut de milionarul Dan Pintilie, supranumit “regele artificiilor”

Procurorii DIICOT Timisoara au descins, azi, la depozitul de materiale pirotehnice din Sacalaz, de langa Timisoara, care este detinut de Dan Pintilie, supranumit si “regele artificiilor”.


Din reteaua din care ar face parte si afaceristul, dupa cum spun anchetatorii, s-ar fi introdus in tara tigari si materiale pirotehnice a caror valoare ajunge la 13 milioane de euro. Si asta cu ajutorul complicilor politisti si angajati de la Antifrauda.

“Ei vin tot timpul la prima ora si doar ei stiu. Nu avem de unde sa stim de ce vin. Nu e pentru prima data. Asteptam acum sa vedem motivul”, a declarat Dan Pintilie, supranumit “regele artificiilor”.

Intrebat daca detine materiale pirothenice de contrabanda, Dani Pintilie a raspuns: “Nu exista asa ceva. Firma e importatoare directa si are marca inregistrata. Nu exista, cat or cauta… Si in decembrie… 30, 31, inventarul. Nu au gasit absolut nimic”.

De asemenea, Dan Pintilie a mai spus ca nu are nicio legatura cu traficul de tigari.

“Eu, in primul rand, nu fumez si nu m-am ocupat niciodata, nu stiu de asa ceva. Daca au venit pentru trafic de tigari, atunci au venit bine, exact unde trebuie.

Materialele pirotehnice vin din Hamburg, deci nu poti sa treci prin atatea vami ca sa vii cu ele ilegal, iar la noi in vama cand ajung, nu platesc TVA, nu platesc taxele vamale pana nu rupe sigiliul. Deci care ar fi acele materiale pirotehnice de contrabanda?”, a mai declarat Dan Pintilie. (V.E.)

Leave a Reply