Un comisar de politie a refuzat sa fie testat antidrog, in trafic: “Indica valori pozitive si daca ai consumat o guma de mestecat”

Un comisar de politie din Gorj a refuzat sa fie testat antidrog si spune ca testele pentru depistarea stupefiantelor care li se fac soferilor in trafic dau de ce cele mai multe rezultate gresite.


Comisarul de politie Cristinel Tanase, seful Politiei din Rovinari, a fost oprit in trafic de colegii de la politia Rutiera din Gorj. L-au pus sa sufle in alcooltest, care a indicat valoarea zero.

Pentru testul de drugtest, comisarul a refuzat, precizand ca are cunostinta de faptul ca acest test rapid poate da eroare, in sensul in care apare pozitiv la anumite substante, desi nu le-a consumat.

Sustine seful politiei ca testele rapide de drugtest pot indica valori si daca ai consumat o guma de mestecat sau ai folosit apa de gura.

In aceste conditii, a refuzat sa sufle in drugtest si a solicitat sa mearga la spital pentru prelevarea probelor de sange.

Rezultatele au fost negative, iar politistii de la Rutiera nu i-au putut deschide dosar penal, considerand ca nu a existat un refuz de recoltare a probelor biologice.

Gestul sefului de politie ridica suspiciuni, insa, in privinta testelor rapide folosite de politisti in trafic.

Reamintim ca, in aprilie 2022, Parchetul de pe langa Judecatoria Targu-Jiu a clasat dosarul penal nr. 4890/P/2021 intocmit pe numele ofiterului de politie Nicu Cristian Tanase, sef al Politiei Rurale Rovinari.

Asta, dupa ce politistului a fost, timp de cateva luni de zile, urmarit penal pentru conducerea unui vehicul sub influenta substantelor psihoactive, in urma testarii ofiterului cu aparatul DRUGTEST, la jumatatea lunii noiembrie 2021. De altfel, procurorul de caz a dispus testarea toxicologica a lui Tanase de catre experti de la Institutul de Medicina Legala ,,Mina Minovici” dar raportul de expertiza toxicologica i-a fost favorabil ofiterului. (V.E.)

Leave a Reply