Casa del Retro este „acasa”! Tribunalul Timis a anulat dispozitia primarului Fritz privind demolarea clubului de noapte aflat pe malul Begai

Tribunalul Timis a admis, la termenul de ieri, in prima instanta, cererea de anulare a dispozitiei nr. 714/26.04.2023 privind desfiintarea constructiilor din Timisoara, Bld. Vasile Pirvan nr.5, unde functioneaza clubul de noapte Casa del Retro.


Baza sportiva Electrometal, unde functioneaza actualmente Casa del Retro, este dobandita legal si intabulata in temeiul unor hotarari judecatoresti definitive.

De asemenea, conform art.  79 din Legea nr. 69/2000, bazele sportive nu pot fi desfiintate decat prin hotarare de guvern, nicidecum prin act administrativ emis la nivel local. Acestea sunt doar cateva dintre argumentele care au condus la solutia Tribunalului Timis”, a declarat avocata Ioana Bivolaru, cea care a reprezentat H DOC RESORT SRL in instanta, citata de Ziua de Vest.

Prin urmare, Casa del Retro ramane in continuare deschisa publicului. Reamintim ca aici locuitorii orasului au avut de-a lungul timpului ocazia de a se bucura de prezenta si prestatiile unor mari artisti precum Horatiu Malaele, trupa Phoenix (Nicu Covaci), Mircea Baniciu, Johnny Bota, The Blues Doctors, Marco Mendoza Band, ™ Groove, Florin Chilian, Stefan Banica Jr., Damian Draghici si multe alte nume sonore ale muzicii si distractiei.

Reamintim ca, in primavara anului 2023, primarul Dominic Fritz a emis o serie de dispozitii avand ca obiect desfiintarea mai multor constructii aflate pe malul Begai, sustinand ca acestea ar fi edificate si folosite in mod fraudulos de catre „interlopi”. Rand pe rand, proprietarii cluburilor de pe malul Begai au dat in judecata Primaria Timisoara si au inceput sa castige procesele.

Una dintre locatiile vizate de acest demers abuziv este Casa del Retro. Dupa ce, intr-o prima etapa, instantele timisorene au respins solicitarile de suspendare a aplicarii masurii de demolare, in urma prezentarii argumentelor in favoarea anularii dispozitiei demolare, s-a constatat ca dispozitia de demolare a e fost emisa in mod netemeinic. (I.P.)

Sursa: Ziua de Vest

Leave a Reply