O studenta la Drept care si-a facut practica la DIICOT Timisoara, dezvaluiri despre cum se negociau spagile: “Nu mai stiai cine sunt infractorii si care sunt oamenii legii”

Fostul politist Dragan Ilin a dezvaluit, zilele trecute, ca procuroul Mihai Sandor, de la DIICOT Timisoara, l-a obligat sa semneze nu mai putin de 12 denunturi impotriva unor antreprenori din Timisoara, pe care nici macar nu ii cunostea. Trimis in judecata pentru trafic de droguri, fapte comise in perioada in care facea parte din gruparea condusa de liderul interlop Lucian Boncu, Dragan Ilin ii aduce acuzatii grave si lui Alex Florenta, actualul procuror general al Romaniei, care a condus cativa ani structura DIICOT Timisoara.


“Domnul procuror Alex Florenta m-a informat ca am calitatea de martor intr-un dosar de-al lui Lucian Boncu. In realitate, domnul procuror voia sa stie ce materiale compromitatoare detin despre doamna judecator Adriana Stoicescu si politistul DIICOT, Mihaitoaia Fiat Nicu, cu care avea o relatie. Domnul procuror i-a pus pe doi politisti sa imi ia telefoanele mobile cu forta, iar mai apoi m-a dezbracat in pielea goala de fata cu avocata mea. M-a umilit, facea glume pe seama mea, cum ca nu m-am epilat pe picioare”, a declarat Dragan Ilin, in exclusivitate pentru publicatia Sursa de Vest.

Acuzatii similare face si Florentina Mariscas, care, in perioada in care era studenta la Facultatea de Drept, facea practica la DIICOT Timisoara, chiar la biroul procurorului Mihai Sandor. Fara a detine autorizatie ORNISS de acces la documente clasificate.

Tanara, care a fost condamnata la 3 ani de inchisoare cu suspendare, in urma unei intelegeri facute cu procurorii, povesteste ca a avut o relatie cu politistul Nicu Mihaitoaia si ca acesta avea foarte mare incredere in ea, lucru care reiese si din rechizitoriul trimis in instanta de DNA, dar si din inregistrarile ambientale facute in biroul procurorului Mihai Sandor de catre Dragan Ilin.

Florentina Mariscas facea parte din schema de luare de mita, fiind interfata dintre mituitor si mituit.
Ea este cea care lua banii de la inculpatii cercetati in dosare DIICOT si ii ducea politistului Nicu Mihaitoaia, care la randul sau, dadea mai departe procurorului Sandor.

“Sistemul era simplu, aveau incredere in mine, participam la discutii in birou, luau spaga. Nicu (politistul Mihaitoaia) punea presiune pe inculpati si negocia sumele de bani. Eu primeam banii, ii dadeam lui Nicu, iar Nicu ii dadea la procurorul Sandor, iar el dadea mai departe si tot asa. Ca sa fiu sincera, in DIICOT, nu mai stiai cine sunt infractorii si care sunt oamenii legii. Se punea presiune, se faceau intelegeri si se manipula la greu”, a declarat Florentina Mariscas pentru Sursa de Vest.

Florentina Mariscas a fost prinsa intr-un flagrant organizat de DNA in anul 2016, in timp ce lua mita de la fostul agent de politie Dragan Ilin.

Tot atunci, fostul politist a reusit sa ajute si la organizarea celui de-al doilea flagrant, de aceasta data politistului Nicu Mihaitoaia, care lucra in biroul procurorului Mihai Sandor.

Mihaitoaia a fost condamnat atunci la 6 ani de inchisoare cu executare, dar a reusit sa fuga din tara, inainte de pronuntarea sentintei.

Anul trecut a murit in conditii suspecte, in Germania, unde isi ispasea pedeapsa, in regim deschis. (V.E.)

Sursa: sursadevest.ro

One thought on “O studenta la Drept care si-a facut practica la DIICOT Timisoara, dezvaluiri despre cum se negociau spagile: “Nu mai stiai cine sunt infractorii si care sunt oamenii legii”

Leave a Reply