Promisiuni utopice in programul de guvernare al AUR: Case la 1 leu/ bucata, nationalizarea marilor companii, insule artificiale ca-n Dubai, in Marea Neagra

Program de Guvernare AUR cuprinde case la 1 leu, fond suveran pe model Dragnea, autostrazi facute de romani si distractie ca in Dubai la Marea Neagra. Programul garantat de George Simion este plin de prevederi populist-nationaliste care nu au nicio legatura cu realitatea.


George Simion si AUR au si un Program de guvernare, de care n-au vorbit niciodata. In el gasesti o lume ideala, cu scaderi de taxe si impozite, bani cu nemiluita pentru mame, varstnici, tineri casatoriti, cu romani fericiti sa revina acasa si drumuri care brazdeaza tara, chiar daca nu se arata de unde vor fi luati banii.

Mai degraba se va apela la fonduri proprii, dat fiind ca Simion si AUR sunt in razboi cu birocratii de la Bruxelles, cu Ursula von der Leyen (devenita dusmanul AUR numarul 1) si „globalistii”.

Program de guvernare AUR: case la 1 leu, fond suveran pe model Dragnea, autostrazi facute de romani

In schimb, exista un filon nationalist care strabate Programul de guvernare AUR. Nationalismul se amesteca cu dorinta ca sume uriase de bani sa fie date pe mana sefilor AUR.

AUR vrea crearea unui fond suveran din care sa se faca investitii ulterioare, industria sa fie romaneasca (cu ce bani o retehnologizezi nu se zice), iar drumurile sa fie facute de romani (nu e clar de unde scot firme romanesti, cand vedem ca „unicul” Umbrarescu a inceput sa dea rateuri intinzandu-se mai mult decat ii permite forta de munca).

AUR s-a inspirat de la PSD

„Infiintam un program national in cadrul caruia vor fi prelucrate (primar, secundar, tertiar) bogatiile naturale, cum ar fi mineralele, apele, petrolul, gazele, aurul si metalele rare din subsol, precum si padurile, plantele si alte elemente care fac parte din bogatia nationala”, scrie AUR.

Cum pentru extragerea / prelucrarea bogatiilor e nevoie de miliarde de dolari, AUR a gasit si banii. Detalii AICI

„Resursa financiara produsa de fiecare bogatie in parte va fi evidentiata public, zi de zi, ca parte a Fondului Suveran de Investitii, dupa modelul Norvegiei. Fondul Suveran de Investitii va fi responsabil pentru administrarea resurselor naturale ale Romaniei, plasarea sumelor colectate in investitii cu risc scazut in afara tarii, acoperirea deficitului la fondul de pensii din castigurile obtinute si investitii in domenii cheie de interes national (energie, siderurgie, metalurgie samd).

Fondul Suveran de Investitii va fi organizat sub forma unui fond de stat ce poate fi capitalizat din banii contribuabililor romani, permitandu-le acestora sa devina actionari”, scrie AUR.

Acelasi discurs il avea Dragnea in 2018:

Liviu Dragnea sustinea ca infiintarea Fondului Suveran de Dezvoltare si Investitii (FSDI) va ajuta la dezvoltarea infrastructurii mari si la reindustrializarea Romaniei, va investi in agricultura, va genera foarte multe locuri de munca si va contribui la cresterea Produsului Intern Brut (PIB). Semn ca si lui Simion ii plac banii exact ca lui Liviu Dragnea.

Apoi, AUR trece la nationalizari: 

„Pachetele majoritare de actiuni OMV-Petrom si ale altor companii strategice vor fi recuperate treptat, prin intermediul unei despagubiri corecte, dupa ce se va verifica indeplinirea tuturor obligatiilor contractuale, inclusiv a celor de la vanzare”, mai scriu economistii lui Simion.

La pensiile speciale AUR nu taie aproape nimic. Spun ei: „Pensiile speciale aflate in plata cu venituri lunare cumulate mai mari decat salariul presedintelui tarii, se va impozita cu 90% partea care depaseste salariul presedintelui si care nu este bazata pe contributivitate”.

Iohannis are salariu 24.000 lei brut. Pensia medie speciala este, in magistratura, de 20.000 lei net, dar mai mica daca eliminam partea de contributivitate. Taierea pensiilor speciale va fi, in final, mica.

AUR vrea interzicerea unor exporturi

Ca in vremuriule de trista amintire, exportul unor resurse va fi oprit, iar prelucrarea materiilor prime se va face de catre oamenii muncii. Industrii care sunt praf si pulbere vor redeveni motorul Romaniei, desi nu se spune cum.

„Industriile petrochimica, siderurgica, producatoare de materiale de constructii, mijloace de transport, utilaje agricole si industriale vor beneficia de facilitati fiscale, in timp ce exportul unor resurse va fi interzis temporar, iar prelucrarea materiilor prime va fi obligatorie”, scrie AUR. Detalii AICI

Desi asta nu e treaba statului, AUR se angajeaza sa: „Cream banci noi – precum Banca de Dezvoltare, Banca Agricola si Banca Romaneasca pentru Locuinte si Consolidarea Cladirilor, pentru a asigura creditarea afacerilor autohtone si a populatiei”.

Iar apoi, „Extindem CEC Bank in comunitatile romanesti din diaspora pentru a oferi finantare romanilor care doresc sa deschida magazine si depozite cu produse romanesti”.

Cine are o familie numeroasa, isi ia masina cu dobanda platita de AUR

„Acordam imprumuturi cu dobanda subventionata de pana la 10.000 de euro pentru cumpararea unui autovehicul nou familiilor cu trei sau mai mult de trei copii minori”, se arata in Programul de guvernare AUR. Detalii AICI

In ceea ce priveste educatia, „incurajam cresterea numarului de studenti cu 50% in urmatorii 10 ani, in special in domeniile in care exista o lipsa de specialisti pe piata interna”. Cum? Nu se spune. De ce? In conditiile in care multe universitati private raman, in continuare, fabrici de facut diplome.

In materie de construit drumuri, AUR vrea sa impuna constructori romani.

„Ducem la indeplinire proiectele autostrazilor nefinalizate (Giurgiu-Bucuresti-Suceava-Cernauti, respectiv Barlad-Chisinau, Iasi-Cluj, Brasov-Ploiesti, Pitesti-Sibiu, Satu Mare-Botosani) cu constructori romani, independent sau prin asocieri cu consortii straine”, spune AUR.

In afara de Pitesti -Sibiu unde se lucreaza, pentru celelalte nu exista nici macar studiu de fezabilitate. Iar fara fonduri europene (UE e dusmanul AUR) nu se vor face niciodata.

AUR, campioni la trasesim, vrea sa scoata politica din administratie

„Depolitizam administratia publica locala si centrala”, scrie AUR. Newsweek a oferit un ultim exemplu, ieri, cand la primaria Piatra Neamt a fost impus un traseist politic de catre George Simion. Filiala locala AUR a demisionat in semn de protest.

Altfel, Simion continua populismul: „Reintroducem obligativitatea ca prefectii si alte categorii de functionari sa nu aiba afiliere politica”. In conditiile in care aproape ca nu are candidati care sa nu fi trecut prin numeroase alte partide.

Daca in UE nu le place atat de mult, AUR ar vrea ca in Romania sa fie ca in Dubai: „Sustinem realizarea de insule si peninsule artificiale prin acceptarea de investitii private in zona Marii Negre (precum in Dubai)”, spune AUR la capitolul turism.

Detalii AICI

Iar daca va mutati la tara, AUR va da gratuit casele altor oameni. Asta prevede „Implementarea Programului „Case la 1 leu” pentru tineri din Romania si romanii din diaspora care doresc sa revina in tara”. (Mara Ion)

Sursa: newsweek.ro

Leave a Reply