CULISE: Un jandarm din Timis arbitreaza meciuri de fotbal din Liga 6 si tolereaza jocul dur, la intimidare, al amicilor din teren

Arbitrul partidei de fotbal dintre Steaua Rosie Stanciova si Progresul Racovita, contand pentru etapa de duminica din Liga 6 Timis, a ajuns in atentia Comisiei Judetene de Arbitri din cadrul Asociatiei Judetene de Fotbal Timis, fiind posibila oprirea sa de la delegari.


Presedintele arbitrilor, Zaharie Ciev, va trebui sa ia o decizie in acest sens, dupa ce a fost sesizat cu maniera discretionara de arbitraj a „cavalerului” fluierului Elvis Nanu. Jandarm de profesie – militar care pare sa se ghideze dupa sloganul mentionat pe Facebook “Spune-i orgoliului tau ca orgoliul meu il saluta!” – acesta este recunoscut pentru modul arogant de relationare cu jucatorii, dar mai ales – cu antrenorii, in partidele pe care le conduce la centru.

Ultima iesire in decor a arbitrului, care ramane jandarm si pe terenul de fotbal, a fost consemnata la partida dintre Steaua Rosie Stanciova si Progresul Racovita, castigata de gazde cu 2 – 1.

A tolerat tot meciul intrarile dure, la rupere ale numarului 7 de la Racovita. Dupa cum au observat si spectatorii, care au fluierat deciziile arbitrului, s-a vazut cu claritate ca acesta il cunoaste personal pe nr. 7 si ca ii permite jocul dur, fara sa-l sanctioneze macar o singura data.

Dupa ce mi-a dat un prim cartonas galben, la inceputul meciului, sub pretextul ca as fi intrat cu un pas in teren, prin minutul 72, mi-a acordat al doilea galben si, rosu, pentru ca am protestat la un fault din spate al aceluiasi 7, care putea sa-i rupa piciorul jucatorului nostru.

L-am intrebat de ce nu-l sanctioneaza, iar el mi-a poruncit sa tac din gura, ca nu e treaba mea, si ca daca mai vociferez ma da afara din teren. Imediat a scos cartonasul rosu si, ca la  comanda, mi-a spus sa ies afara, dupa gard. Un arbitraj sub orice critica.

Poate ca Steaua Rosie Stanciova deranjeaza si trebuie pusa la punct, pentru ca tulbura apele in zona promovarii”, ne-a declarat antrenorul sarbilor de la Stanciova, Cristian Popa.

Un conducator merituos care si-a fixat ca si obiectiv promovarea in Liga 5, inca la sfarsitul acestei editii de campionat, desi echipa a fost infiintata doar in urma cu un an.

Revenind la stilul artagos de arbitraj la jandarmului Elvis Nanu, sa mai consemnam faptul ca critici despre prestatiile sale din teren au ajuns si la urechile conducatorilor fotbalului din Timis, presedintele Romeo Malac declarand ca, in perioada urmatoare, AJF se va pronunta asupra acestei atitudini militaresti a fluierasului Elvis Nanu.

Pana atunci, este posibil ca si sefii sai din Jandarmeria Romana sa ia atitudine, pentru ca e in joc si imaginea celor mai respectabile trupe din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. (Carla Radulescu)

Leave a Reply