Dominic Fritz, atac electoral la fostul primar: Daca pe vremea lui Robu Colterm a functionat pentru clici, acum functioneaza pentru cetatenii Timisoarei

Prezentam pozitia primarului Timisoarei in legatura cu situatia la zi a Colterm: “Domnul Robu din nou dovedeste calitatile sale de expert al dezinformarii. COLTERM fiind in insolventa, conform legii nici nu poate sa faca datorii noi, altfel ar intra in faliment.


Sumele pe care le arunca predecesorul meu in spatiul public sunt de fapt valoarea certificatelor de emisii neachizitionate in 2020, anul in care el a fost primar, si a amenzilor aferente. Aceasta valoare creste si scade cu fluctuatia valorii certificatelor la bursa.

Amintesc ca dupa ce guvernul Ponta a sters peste 80 milioane de lei datorii la Colterm in 2012, anul in care Robu a devenit primar, el a lasat un dezastru in urma dupa 8 ani la primarie. Am gasit, in noiembrie 2020, zero stocuri de carbune, zero tevi refacute, un contract de gaz care expira dupa 3 zile, zero certificate cumparate si peste 300 milioane de datorii. 

In aceasta iarna, Colterm a fost in cea mai buna situatie de 20 ani. Cu stocuri de carbune istorice, un contract de gaz pe termen lung, 30 km de retea de termoficare modernizata, si datorii istorice de peste 70 milioane lei achitate catre furnizorul de gaz. De cand a intrat in insolventa in octombrie 2021, Colterm a achizitionat toate certificatele necesare.

Din cauza scaderii temperaturii in urmatoarele zile, Colterm reia furnizarea caldurii incepand cu ziua de maine. Sunt mandru de aceste realizari. Daca pe vremea lui Robu Colterm a functionat pentru a fi capusat de clici de partid, Colterm acum functioneaza pentru cetatenii Timisoarei. Toata isteria lui nu poate sterge aceasta realitate.” (Primaria Timisoara)

 

Leave a Reply