Un actor din Oradea, condamnat la 6 ani de inchisoare si plata unor daune morale in valoare de 50.000 de lei. O colega de scena l-a acuzat de viol

Actorul Andrian Locovei de la Teatrul Regina Maria din Oradea a fost condamnat la 6 ani de inchisoare in procesul in care este acuzat de viol, victima fiind si ea actrita, informeaza ebihoreanul.ro. Hotararea a fost pronuntata de Judecatoria Oradea.


Procesul a fost pornit pe numele actorului de Parchetul de pe langa Judecatoria Oradea ca urmare a unei anchete declansate in vara anului 2022, la reclamatia victimei, si ea actrita.

Femeia a sustinut ca Andrian Locovei a agresat-o in noaptea de 2 spre 3 iulie, in timp ce se aflau in locuinta ei, dupa o petrecere. In urma reclamatiei, actorul a si fost retinut, in data de 3 iulie, pentru 24 de ore, iar o zi mai tarziu a fost plasat sub control judiciar, cu interdictia de a se apropia de locuinta victimei sale.

Barbatul si-ar fi premeditat fapta, sustin procurorii. In noaptea incidentului, gazda s-a retras mai devreme, lasandu-si invitatii sa petreaca in continuare. Locovei a asteptat pana cand majoritatea petrecaretilor au plecat, iar apoi a pretins in fata celor ramasi ca merge sa-si ia ramas bun, insa a intrat in dormitorul femeii si ar fi violat-o.

Din marturiile din dosar reiese ca amandoi erau bauti in acea noapte.

Desi Andrian Locovei a negat acuzatiile, anchetatorii au sustinut contrariul, iar Judecatoria Oradea le-a dat dreptate, in urma unui proces care s-a judecat in sedinta secreta.

Instanta a dispus ca actorul sa fie condamnat la 6 ani de inchisoare cu executare si, totodata, l-a obligat sa-i plateasca victimei sale daune morale de 50.000 lei.

Hotararea judecatoreasca a fost pronuntata luni si nu este definitiva. De altfel, actorul a anuntat deja ca o ataca, astfel ca verdictul final il va pronunta Curtea de Apel Oradea.

Andrian Locovei a declarat pentru ebihoreanul.ro ca „actul sexual a fost consimtit, totul a fost consimtit”, iar dosarul este „o porcarie, construit cu tertipuri, psihologi si fara vreo dovada ca a fost un act sexual fortat”. Citeste mai mult pe ebihoreanul.ro (V.E.)

Sursa foto: crisana.ro

Leave a Reply