Fosta ministra a Sanatatii, Sorina Pintea, condamnata la 3 ani si sase luni de inchisoare cu executare pentru luare de mita

Fosta ministra a Sanatatii, Sorina Pintea a fost condamnata la 3 ani si sase luni de inchisoare in dosarul in care era acuzata de luare de mita in forma continuata. Sentinta nu este definitiva si poate fi atacata cu apel.


Fosta ministra a Sanatatii si fost manager al Spitalului de Urgenta din Baia Mare, Sorina Pintea, a fost trimisa in judecata de catre procurorii DNA in aprilie 2020. Ea este acuzata ca ar fi primit mita in suma de 10.000 de euro si 120.000 de lei in perioada cat a condus unitatea medicala.

Potrivit deciziei, instanta a condamnat-o pe Sorina Pintea la o pedeapsa de trei ani si sase luni de inchisoare cu executare in regim privativ de libertate, pentru savarsirea infractiunii de luare de mita in forma continuata, avand ca baza articolele relevante din Codul Penal si Legea nr. 78/2000.

Pe langa pedeapsa principala, instanta a interzis exercitarea unor drepturi publice pentru o perioada de 3 ani, inclusiv dreptul de a fi aleasa in autoritati publice sau in alte functii de stat si de a ocupa functii de manager in cadrul unor spitale publice. Decizia nu este definitiva si poate fi supusa unei instante superioare pentru apel.

Acuzata ca a luat mita pe cand conducea spitalul din Baia Mare Sorina Pintea a fost trimisa in judecata, in aprilie 2020, de catre procurorii

Condamna inculpata P.S. la pedeapsa de 3 ani si 6 luni inchisoare cu executare in regim privativ de libertate, pentru savarsirea infractiunii de luare de mita in forma continuata (2 acte materiale).

Interzice inculpatei, cu titlu de pedeapsa complementara, exercitarea drepturilor de a fi aleasa in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat si de a exercita functia de manager in cadrul unui spital public, pe o durata de 3 ani”, a decis Tribunalul Bucuresti. (V.E.)

Leave a Reply