Politisti de la IPJ Alba, obligati de procurori sa presteze cate 30 de zile de munca gratuita in folosul comunitatii. VEZI acuzatiile

Cinci politisti din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Alba, unul dintre ei aflat acum la pensie, au fost obligati sa presteze cate 30 de zile de munca in folosul comunitatii. Ei au fost anchetati in cadrul unui dosar de fals si inselaciune, fiind acuzati ca au decontat ilegal contravaloarea voucherelor de vacanta, pe care angajatii MAI nu le primesc sub forma de tichete sau card, ci prezinta angajatorului factura de la operatorul turistic si primesc banii. Informatia a fost facuta publica sambata, de Ziarul Unirea.


„Cinci politisti din IPJ Alba au scapat de un dosar penal pentru fals si inselaciune, dupa ce au decontat ilegal contravaloarea unor servicii turistice de care nu au beneficiat in realitate. Procurorul din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Alba care a efectuat cercetarile a considerat ca este suficient ca fiecare dintre cei 5 sa efectueze 30 de zile de munca in folosul comunitatii. Judecatoria Alba Iulia a constatat legalitatea si temeinicia solutiei de renuntare la urmarirea penala dispusa prin ordonanta procurorului din data de 20 februarie 2024”, a titrat, sambata, Ziarul Unirea.

Conform sursei citate, faptele s-au petrecut in anul 2020. Intrucat angajatii din Politie nu primesc, asemenea altor bugetari, vouchere de vacanta in format fizic, ci deconteaza suma aferenta acestora in baza facturilor emise de operatori de turism, in conditiile legii, cei cinci au prezentat documente false pentru a primi cei 1.450 de lei, contravaloarea acestui beneficiu pe care il au salariatii institutiilor publice.

„S-a aratat ca, in anul 2020, in baza unor facturi eliberate in fals, suspectii au solicitat decontarea serviciilor turistice in suma de 1.450 de lei de catre IPJ Alba, care, in baza documentelor depuse, le-a achitat aceste sume. S-a precizat ca, in realitate, din probele administrate (declaratii de martor, suspecti, procese verbale de redare a convorbirilor telefonice interceptate) a reiesit ca suspectii nu au fost cazati la (…) in perioadele mentionate in inscrisurile depuse. Mai mult, I.P.J. Alba a comunicat ca prejudiciul cauzat de suspecti a fost reparat integral si ca nu se constituie parte civila in cauza”, se arata in incheierea Judecatoriei Alba Iulia, consultata si citata de ziarulunirea.ro. (V.E.)

Leave a Reply