Primarul Timisoarei si Elisabeta Lipa, presedinta Agentiei Nationale pentru Sport, au gasit solutia optima pentru sectia de canotaj a CSM. “Este o bijuterie!”

Primarul Dominic Fritz si Elisabeta Lipa, presedinta Agentiei Nationale pentru Sport si multipla campioana olimpica de canotaj, au agreat astazi ca solutia optima pentru activitatile sectiei de canotaj a CSM Timisoara o constituie baza sportiva a Clubului, de pe malul Begai. In suprafata de peste 15.000 de metri patrati, baza CSM din Parcul Rozelor are acces la luciul de apa si dispune si de alte facilitati pentru sportivi.


Clubul Sportiv Municipal este in subordinea Agentiei Nationale pentru Sport. In perioada urmatoare, cu sprijinul Primariei, vor incepe demersurile pentru mutarea pontoanelor si pentru alte amenajari necesare.

„Au existat mai multe optiuni pe care le-am analizat in ultimele luni cu primarul Dominic Fritz si cea mai potrivita este actuala baza CSM. Este o bijuterie pe care o putem transforma intr-o baza ultramoderna, asa cum se intampla la Belgrad, la Viena sau in alte orase mari si asa cum merita un oras cu traditie in canotaj, precum Timisoara. Multumesc domnului primar, ne-a asigurat de tot sprijinul pentru a tine sus rezultatele sportivilor nostril, dar si pentru a deschide astfel de baze pentru toata lumea”, a declarat Elisabeta Lipa, presedinta Agentiei Nationale pentru Sport.

La randul sau, primarul Dominic Fritz a apreciat deschiderea presedintei Agentiei Nationale pentru Sport de a integra CSM in strategia Primariei  de a deschide terenurile de sport pentru toti timisoreni.

Ii multumesc doamnei Lipa pentru pasiunea ei si dialogul constant din aceste luni. Astazi, dupa o vizita comuna pe teren, am convenit asupra celei mai bune solutii pentru sportivi.

Canotajul este unul din sporturile de traditie ale Timisoarei si ambitia noastra este sa le oferim o baza sportiva reala, construita pe baze legale, care sa maximizeze potentialul Begai pentru sportul pe apa. Voi sustine dezvoltarea acestei noi baze cu toata forta mea. Ma bucur ca impartasim viziunea de a deschide aceasta baza pentru cat de multi timisoreni posibil, atat pentru sportul de performanta, cat si pentru cel de masa si de agrement”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Baza veche a sectiei de canotaj a clubului a functionat in spatii insuficiente si improprii si a facut parte din ansamblul de constructii ilegale pe domeniul public pe malul Begai demolate de primarie la sfarsitul anului trecut.  Terenul de peste 15.000 de metri patrati pe care Clubul Sportiv Municipal Timisoara are amenajate mai multe terenuri de sport si pe care va amenaja noua baza apartine statului roman, iar CSM are drept de administrare. (Primaria Timisoara, Serviciul Comunicare)

Leave a Reply