Soc electoral la Sacalaz! Primarul Nicu Viorel, cercetat de DNA Timisoara pentru abuz in serviciu, in cadrul unui dosar disjuns de Parchetul European

Sansele candidatului Nicu Viorel la un nou mandat de primar in Sacalaz, din partea AUR Timis, scad pe masura ce organele de ancheta verifica sesizarile, tot mai multe, in legatura cu folosirea discretionara a banilor publici, in cei patru ani in care acesta s-a aflat la conducerea comunei.


Astfel, in urma cu cateva zile, procurorul european delegat in cadrul Parchetului European – Biroul Teritorial Timisoara, Flavius Cristea, a declinat cercetarea lui Nicu Viorel catre DNA Timisoara, prin ordonanta dispusa in dosarul 1.000240/2023.

„Disjungerea si declinarea cauzei catre DNA – St. Timisoara, pentru efectuarea urmaririi penale privind savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”, se mentioneaza in ordonanta procurorului Flavius Criste.

In acelasi dosar, primul gospodar al Sacalazului a scapat, prin clasare, de acuzatia de folosire sau prezentare de documente sau declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedept sau retinerea pe nedrept de fonduri sau active din bugetul Uniunii Europene sau bugetele administrate de aceasta ori in numele ei, prevazute de art. 18 din Legea 78/2000.

Potrivit denuntatorului din acest dosar, primarul Nicu Viorel ar fi falsificat, in cursul anului 2021, un act aditional la un contract de lucrari semnat de Primaria Sacalaz cu trei firme executoare, in valoare de peste 1,2 milioane de euro. Vom reveni cu detalii asupra acestui contract…

In aceste conditii, candidatura lui Nicu Viorel la un nou mandat in fruntea Primariei Sacalaz pare compromisa, intrucat, in cazul in care va fi gasit vinovat, trimis in judecata si condamnat, in comuna de langa Timisoara ar urma sa fie organizate noi alegeri.

Deocamdata, primarul Nicu Viorel nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere, insa, intr-o discutie cu reprezentantii presei din Sacalaz, a dat asigurari ca nu are nicio problema penala, iar daca au aparut documente cu antetul parchetului si numele sau, cu siguranta ar fi documente false pentru a-i compromite sansele la un nou mandat de primar. (Vlad Enciu)

One thought on “Soc electoral la Sacalaz! Primarul Nicu Viorel, cercetat de DNA Timisoara pentru abuz in serviciu, in cadrul unui dosar disjuns de Parchetul European

Leave a Reply