Urmarire pe soseaua Arad – Timisoara, dupa ce un sofer a refuzat sa opreasca la semnalul politistilor! Barbatul, scos cu forta din masina si incatusat

Un barbat in varsta de 48 de ani, din localitatea Zarand, care-si conducea haotic masina pe DN 69, intre Arad si Timisoara, a fost blocat pe sosea de un echipaj de politie, dupa o urmarire pe mai multi kilometri.


In urma testarii cu aparatul etilotest s-a stabilit ca soferul avea o alcoolemie de 1,08 mg/l alcool pur in aerul expirat. Echipajul de politie l-a depistat pe barbat dupa ce un conducator auto a sesizat faptul ca o masina se deplaseaza haotic pe drumul national ce leaga judetul Arad de judetul Timis.

„In dupa-amiaza de 28 aprilie, in jurul orei 15,45, pe DN 69, o patrula a Serviciului Rutier, in timp ce desfasura activitati de monitorizare a vitezei de deplasare, a fost sesizata de un cetatean ca, dinspre Timisoara spre Arad, o masina se deplaseaza haotic.

Politistii au pornit in directia indicata, masina fiind identificata in trafic, deplasandu-se din sens opus. Patrula a pornit in urmarirea autoturismului, care nu a oprit la semnalele acustice si luminoase, fiind necesara blocarea autovehiculului pentru a i se opri deplasarea.

Soferul a fost scos din autoturism si incatusat, ulterior fiind identificat in persoana unul barbat de 48 de ani, domiciliat in localitatea Zarand.

Testarea cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 1,08 mg/l alcool pur in aerul expirat, conform procedurii cel in cauza fiind condus la spital, pentru recoltarea de probe biologice. Pe numele barbatului a fost intocmit dosar penal pentru conducere sub influenta alcoolului, fiind si sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 2.145 de lei pentru nerespectarea semnalelor politistilor rutieri si circulatie din sens opus. Pana la solutionarea cauzei penale, barbatul are dreptul de a conduce suspendat”, a transmis IPJ Arad. (V.E.)

Leave a Reply