O strada din Timisoara, printre cele mai frumoase din Europa! In aceeasi zona, un paradis floral care dateaza de la sfarsitul secolului al XIX-lea

Orasul Timisoara se remarca din nou in peisajul turistic european cu atractii naturale de exceptie si o bijuterie urbana irezistibila. Recent, a fost confirmat ca in aceasta destinatie de poveste se gaseste cea dateaza dinmai frumoasa strada din Europa: Aleea Trandafirilor, cunoscuta anterior sub numele de Strada Academician Alexandru Borza.


Aceasta strada pitoreasca, situata in inima Timisoarei, este o veritabila opera de arta florala. Cu mii de trandafiri roz ce isi intind delicatele lor petale, strada devine un loc de poveste, atragand atentia localnicilor si a turistilor deopotriva. In special in timpul primaverii, cand natura prinde viata, Aleea Trandafirilor straluceste in toata splendoarea sa.

Dar frumusetea Timisoarei nu se opreste aici. In plus fata de Aleea Trandafirilor, orasul gazduieste si Parcul Rozelor, o alta destinatie turistica de neratat. Aflat in inima orasului, in apropierea Catedralei Mitropolitane Ortodoxe, acest parc incanta ochiul vizitatorilor cu peste 10.000 de trandafiri in nuante variate de roz, rosu, alb, galben si mov, aranjate cu grija in functie de soiuri.

Originea acestui paradis floral dateaza de la sfarsitul secolului al XIX-lea, cand doi arhitecti peisagisti si exportatori de plante ornamentale, Wilhelm Mühle si Wenceslas Franz Niemitz, au creat aceasta oaza de frumusete. Vizita imparatului francez Franz Joseph in data de 16 septembrie 1891 a adus faima Timisoarei si a confirmat titlul de “oras al trandafirilor”, potrivit click.ro. (E.T.)

Leave a Reply