UMF: Congresul Roman de Flebologie se va desfasura, in perioada 9-11 mai, la Timisoara (P)

Al 18-lea Congres Roman de Flebologie se va desfasura, in perioada 9-11 mai 2024, in Sala Diamond Ballroom a Hotelului Best Western Plus Lido Timisoara.


Ne face o deosebita placere si onoare sa va avem alaturi de noi in aceasta perioada in care aniversam si 50 de ani de existenta a Societatii Romane de Flebologie. Infiintata la data de 24 aprilie 1974 de catre Academician PIUS BRINZEU, SOCIETATEA ROMANA DE FLEBOLOGIE aniverseaza 50 de ani.

Avand ca scop promovarea diagnosticului si tratamentului afectiunilor venoase ale membrelor inferioare, membrii societatii au continuat activitatea fondatorilor in anii ce au urmat in principal prin activitatea echipei din Clinica 1 Chirurgie a Universitatii de Medicina si Farmacie Victor Babes din Timisoara.

Studiile realizate au fost prezentate la congrese si publicate in cursuri pentru studenti, carti si in reviste din tara si din strainatate.

Pacientii au beneficiat de experienta echipei chirurgicale coordonata dupa retragerea Academicianului Pius Brinzeu, de prof. Ignat Petru, apoi de prof. Marius Teodorescu si in prezent de prof. Olariu Sorin.

Prin Centrul de cercetare in Flebologie al UMFVBT s-au obtinut rezultate remarcabile, iar prin proiectul ERASMUS am coordonat si finalizat (2018) un proiect cu 5 parteneri europeni privind curricula in Flebologie.

Incepand din anul 1988 cand a avut loc la Timisoara Primul Simpozion Roman de Flebologie, traditia a continuat cu aceste evenimente stiintifice la doi ani, apoi anual pana in prezent, reunind specialisti recunoscuti din tara si din strainatate in domeniul afectiunilor veno-limfatice.

Al 18 lea Congres Roman de Flebologie, cu participare internationala, 9-11 mai 2024 Timisoara, Romania este ocazia celebrarii acestui eveniment.

Asemenea anilor precedenti, ni se vor alatura medici specialisti cardiologi si obstetricieni, care vor asigura o abordare interdisciplinara a conferintei, prin noutatile cu privire la tromboza venoasa, tratamentul anticoagulant si varicele in sarcina.

Cele mai noi progrese ale cercetarii stiintifice vor fi puse la dispozitia colegilor practicieni, intr-o maniera moderna, usor de abordat si de aprofundat. Neglijarea afectiunilor venoase de catre factorii decizionali ai sistemului public de sanatate rezida si din faptul ca nu exista nici la ora actuala specialisti dedicati doar afectiunilor venoase, desi numeroase demersuri s-au facut in acest sens de-a lungul anilor, incepand cu echipa formata de ”parintele Flebologiei din Romania” asa cum era considerat Academicianul Pius Brinzeu.

Va invitam la deschiderea oficiala in data de 9 mai 2024 ora 18.00, in sala Ballroom a Hotelului Best Western Plus LIDO Timisoara, B-dul Iosif Bulbuca nr 20. Comitetul de organizare Presedinte: Daniela RADU-TEODORESCU Presedinte de onoare: Sorin OLARIU Presedinte executiv: Marius Sorin MURARIU Secretar general: Sergiu-Ciprian MATEI Secretari: Diana STREINU, Loredana DOBRE, Alexandra TRAILA (UMF Timisoara)

Leave a Reply