Aquatim: Invitatie la expozitie de pictura Ciprian Radovan, la Muzeul Apei din Timisoara (P)

Fundatia Aquatim si compania Aquatim au onoarea sa va invite luni, 13 mai, de la ora 18, la vernisajul expozitiei de pictura Explorari afective, a artistului vizual Ciprian Radovan. Evenimentul va avea loc la Muzeul Apei din Timisoara (Calea Urseni, nr. 26), iar despre expozitie si artist vor vorbi Diana Radovan si Robert Serban.


„Ciprian Radovan este un artist important nu doar pentru vestul Romaniei, fiindca opera sa – racordata inclusiv la ceea ce a fost si a insemnat neo-avangarda timisoreana – da seama de cautarile continue pentru noi formule picturale si evadarile dese din conventional, care s-au soldat cu lucrari si, apoi, cu expozitii ce au starnit, de-a lungul zecilor de ani, interesul, entuziasmul si recunoasterea din partea profesionistilor si iubitorilor artei.

Pictura sa este un testimonial al amestecului de luciditate si cartezianism, cu onirism si vivacitate coloristica.

Totodata, domnul Radovan, care in 13 mai va implini 85 de ani, este unul dintre polimatii Banatului, fiind atat un admirabil artist vizual, cat si un cercetator cu numeroase studii si brevete de inventii in electrochimie si profesor universitar de prima mana al Politehnicii timisorene.

Expozitia, gazduita de Muzeul Apei, contine lucrari donate de domnul Ciprian Radovan Fundatiei Aquatim si este un omagiu pe care comunitatea stiintifica si artistica a Timisoarei il aduce distinsului ei membru.” (Robert Serban)

Expozitia va fi deschisa pana la 1 iulie 2024.

(Aquatim, Serviciul Comunicare si Marketing)

Leave a Reply