Forumul International de Afaceri, premiera de succes a CCIAT! „In Timisoara, ieri, s-a scris istorie”, a declarat ambasadorul Turciei in Romania

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis a organizat unul din cele cele mai mari evenimente de business din sistemul cameral romanesc si european, cu participarea a 7 tari: Turcia, Germania, Italia, Polonia, Serbia, Bosnia si Hertegovina si Romania.


Derulat sub motto-ul „Sa conectam Europa prin afaceri sustenabile”, forumul a vizat cu prioritate stimularea si valorificarea initiativelor de afaceri bilaterale si inter-regionale, oferind companiilor posibilitatea de a-si diversifica portofoliul de parteneri si de a-si extinde activitatea pe noi piete, intr-un spatiu de networking adecvat.

Sectoarele economice predominante au fost: agricultura si industrie alimentara, comert, IT&C, energie, industrie prelucratoare, industrie chimica, constructii, imobiliare si dezvoltare urbana, textile, mobila, turism, consultanta in afaceri, transport public, bancar, administratie publica, alte sectoare de nisa.

Pe durata celor doua zile, au trecut pragul Salii Europa peste 380 de companii straine si romanesti, pentru intalnirile de tip B2B, organizate pe cele sase tari.  In Holul Forum si in zona Business Lounge, au expus 9 companii straine in cadrul EXPO FORUM.

Au fost prezenti si reprezentanti ai unor municipalitati si agentii de dezvoltare locala din Serbia, ai Turkish Airlines si LOT Polish Airlines care s-au intalnit cu omologi din Primaria Timisoara si respectiv cu conducerea Aeroportului International Traian Vuia Timisoara.

La deschiderea oficiala a Forumului, dar si la evenimentele din cele doua zile au participat 45 de oficiali straini si romani, dintre care amintim:

Sefii delegatiilor straine: Guven GŰNGŐR, vicepresedinte Consiliul pentru Relatii Economice Externe al Turciei (DEIK), Ufuk TANDOGAN, presedinte Asociatia Oamenilor de Afaceri Turci din Romania (TIAD), Iulia ENACHE-BINDER, consilier Camera de Comert;

Romano-Germana (AHK), Roberto MUSNECI, presedinte Camera de Comert Italiana pentru Romania, Adam SOBIESZKODA, director Camera de Comert Romano-Poloneza, Mihailo VESOVIĆ, director Camera de Comert a Serbiei, Mirsad JAŠARSPAHIĆI, presedinte Camera Economica a Federatiei Bosnia si Herzegovina;

Oficiali ai corpului diplomatic strain acreditat in Romania si la Timisoara: E.S. Özgür Kıvanç ALTAN, ambasadorul Republicii Turcia,  E.S. Stefan TOMAŠEVIĆ, ambasadorul Republicii Serbia, Regina LOCHNER, consul R.F.Germania la Timisoara si Angela PESAVENTO, consul onorific al Italiei la Timisoara;

Oficiali ai administratiei publice centrale si locale: Lucian-Ioan RUS, secretar de stat in Ministerul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului, Dominic FRITZ, primarul Municipiului Timisoara, Alin NICA, presedinte Consiliul Judetean Timis si Mihai RITIVOIU, prefectul Judetului Timis;

Presedinti de camere de comert teritoriale din Romania – Arges, Caras-Severin, Hunedoara, Iasi, Olt, Prahova, Teleorman, Vaslui si reprezentanti ai CCIR.

Presedintele Camerei de Comert a Romaniei, Mihai DARABAN, a fost prezent „virtual”, adresand un mesaj video in care a apreciat initiativa CCIAT de organizare a acestui Forum, a mentionat stadiul relatiilor comerciale ale Romaniei cu cele 6 tari si a urat succes tuturor participantilor.

Dupa deschiderea oficiala, sefii delegatiilor straine au participat la o masa rotunda moderata de presedintele CCIAT avand ca tema „Rolul liderilor de afaceri in promovarea dezvoltarii sustenabile”.

Au fost abordate si aspecte privind imbunatatirea infrastructurii de transport feroviar si rutier intre Judetul Timis si Serbia, deschiderea unei linii aeriene directe Timisoara-Istanbul, eficientizarea parteneriatului public-privat, altele.

„In Timisoara, ieri, s-a scris istorie”, a declarat ambasadorul Turciei, E.S. Özgür Kıvanç Altan, unul din inaltii diplomati care au participat la Forumul International de Afaceri.

Programul extra-profesional a cuprins un tur de oras, degustari de vinuri si vizite la crame de prestigiu din Banat si o cina traditionala romaneasca.

Participarea companiilor a fost gratuita.


Informatii suplimentare la tel. o722 503138, Rodica Olinic, consilier Relatii Publice.

(CCIA Timis, Rodica Olinic)

Leave a Reply