Truck & Bus: Actiune de control pe autostrada A1 Timisoara – Arad / 97 de autovehicule, trase pe dreapta de inspectorii ITM Timis, ISCTR Timis si IM Slovacia

Pentru a garanta ca libertatea fundamentala a liberei circulatii functioneaza in practica si aduce o mobilitate echitabila persoanelor si companiilor, Autoritatea Europeana a Muncii (ELA), condusa de romanul Cosmin Boiangiu, a organizat in 16 mai 2024, pe autostrada A1 Timisoara – Arad, o actiune de control impreuna cu inspectori de munca din cadrul ITM TIMIS, coordonati de doamna inspector sef, Ileana Mogosanu si inspectori de munca din cadrul Inspectiei Muncii din Slovacia, precum si inspectori de la Inspectoratul de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier – (I.S.C.T.R.), coordonati de domnul inspector sef teritorial, Lucian Ilie Sirbu.


Este pentru a doua oara cand Autoritatea Europeana a Muncii – ELA alege judetul Timis pentru a organiza o inspectie comuna, denumita TRUCK&BUS, privind verificarea angajatorilor care desfasoara activitati de transport rutier in spatiul Comunitatii Europene si a lucratorilor transfontalieri, respectiv a soferilor care tranziteaza Romania.

In timpul actiunii de control au fost verificate 97 de autovehicule dintre care: 45 inmatriculate in Romania, 19 in Bulgaria, 5 Serbia, 1 Ucraina, 4 Ungaria, 11 Turkmenistan, 6 Polonia, 1 Belgia, 1 Lituania, 1 Slovacia. Au fost intocmite 12 procese verbale de contraventie in valoare de 59.000 de lei pentru 12 dintre autovehiculele controlate.

Sanctiunile au fost aplicate pentru:

  • neinregistrarea manuala a datelor tahograf – 3

  • nerespectarea timpului de munca si timpului de odihna al conducatorilor auto – 5;

  • lipsa inspectiei tehnice periodice valabila -1;

  • lipsa certificate de pregatire profesionaa conducator auto – 2;

  • depasire masa totala maxima autorizata – 1;

  • manipulare sistem adBlue – 1;.

Inspectiile comune organizate de ELA fac posibila cooperarea intre statele membre UE, imbunatatind schimbul de informatii si bune practici in vederea aplicarii legislatiei specifice detasarii transnationale. (ITM Timis)

One thought on “Truck & Bus: Actiune de control pe autostrada A1 Timisoara – Arad / 97 de autovehicule, trase pe dreapta de inspectorii ITM Timis, ISCTR Timis si IM Slovacia

Leave a Reply