Road Safety: Simularea unui accident rutier, in Piata Libertatii din Timisoara. Studentii de la Medicina, demonstratie de prim-ajutor UPDATE Evenimentul a fost amanat

Comitetul Permanent pentru Sanatate Publica (SCOPH) din cadrul Societatii Studentilor in Medicina din Timisoara (SSMT), in colaborare cu Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Banat al Judetului Timis (ISU Timis), va invita sa participati la un eveniment de amploare dedicat cresterii gradului de siguranta rutiera prin educatie si preventie.


Proiectul “Road Safety” va avea loc duminica, 19 mai 2024, in Piata Libertatii, incepand cu ora 12, si va include o simulare a unui accident rutier.

Acest proiect are ca obiectiv sensibilizarea publicului cu privire la importanta respectarii regulilor de circulatie si promovarea cunostintelor de prim ajutor ca interventie vitala in caz de urgenta. Prin educatie si informare, organizatorii isi propun sa atraga atentia asupra riscurilor asociate nerespectarii regulilor de trafic si sa sublinieze rolul crucial al primului ajutor in salvarea vietilor.

In cadrul evenimentului, pe langa simularea unui accident rutier, va fi organizat un atelier de prim-ajutor. Studenti voluntari, instruiti in tehnici de prim-ajutor, vor fi prezenti pentru a impartasi cunostintele lor si pentru a demonstra manevre esentiale care pot salva vieti.

Evenimentul “Road Safety” este deschis publicului larg si se adreseaza tuturor categoriilor de varsta. Prin aceasta initiativa, organizatorii sunt convinsi ca educatia si constientizarea pot contribui semnificativ la reducerea numarului de accidente rutiere si la salvarea de vieti. Va asteptam cu drag sa ne fiti alaturi la acest eveniment important pentru comunitatea noastra. (UMF Timisoara, Diana Mihai)

UPDATE:

“Revin cu o informatie de ultima ora. Am fost anuntata ca Road Safety, actiunea organizata de SSMT, nu va mai avea loc duminica, din motive tehnice, fiind reprogramata pentru o data ce va fi anuntata in zilele urmatoare”.  (UMF Timisoara, Diana Mihai)

Leave a Reply