Viceprimarul din Remetea Mare, „tinut in brate” de ISU Timis? Candidatul PSD la alegerile locale, stapanul unui han fara autorizatie construit in Ianova

Viceprimarul localitatii Remetea Mari, Cosmin Chira, este acuzat de contracandidatii la alegerile locale din 9 iunie ca opereaza ilegal Hanul Zian, o constructie din lemn de tip hambar situata in extravilanul satului Ianova. Hanul Zian functioneaza fara autorizatie ISU, punand in pericol grav viata a aproximativ 400 de persoane, capacitatea maxima a locatiei.


Indiferent de evenimentul organizat, fie ca este o nunta, un botez sau o petrecere, oamenii sunt expusi unui risc major de incendiu, intocmai ca la Ferma Dacilor din judetul Prahova, unde, la sfarsitul anului trecut, s-a produs o tragedie soldata cu 8 morti.

Ignorarea flagranta a legii de catre Cosmin Chira este socanta, mai ales avand in vedere pozitia sa de demnitar public din postura de viceprimar si secretar al comisiei pentru urbanism, amenajarea teritoriului si patrimoniu din Primaria Remetea Mare, pozitii din care ar trebui sa supravegheze si sa se asigure de respectarea legislatiei constructiilor de catre toti cei care construiesc pe raza comunei.

Insa tanarul politician se pare ca a decis sa incalce legislatia construind pe un teren fara P.U.Z, fara a obtine autorizatie de construire, fara a obtine autorizatie ISU si fara a obtine autorizatie sanitara.

La finalul lui februarie a lasat USR Timis, care l-a sustinut in 2020, si a ales sa candideze din partea PSD la alegerile locale din 9 iunie.

O astfel de afacere ilegala, dezvoltata in buza Timisoarei, nu are cum sa treaca neobservata de institutiile deconcentrate ale statului, Inspectoratul de Stat in Constructii, Directia Sanitara, Protectia Consumatorului, Prefectura Timis, ISU Banat etc. Toate aceste institutii deconcentrate ale statului sunt conduse insa de prefectul judetului.

Viceprimarul Cosmin Chira da dovada si de un tupeu caracteristic unui baron local de Ianova, ce se doreste stapan si pe Remetea, fiind in deplina cunostinta de afacerea ilegala dezvoltata in plin mandat de ales local, doreste sa fie contactat direct de catre orice client de buna credinta, astfel isi lasa numarul personal pe site pentru a fi contactat.

Lipsa de responsabilitate fata de oameni si de potentiali clienti se constata si din lipsa tuturor informatiilor obligatorii a fi afisate la amplasamentul hanului, cat si pe site-ul locatiei, aceste lipsind in totalitate.

Autoritatile competente ale statului ar trebui sa se autotesesizeze si sa diapuna masurile legale ce se impun, pentru a opri functionarea Hanului Zian si a-l trage la raspundere pe Cosmin Chira pentru activitati neautorizate care pot pune in pericol viata oamenilor?

Vom reveni cu detalii explozive din culisele rocadei mari, in urma careia PSD Timis a decis sa-l sustina la alegerile locale din iunie pe candidatul traseist Cosmin Chira, in dauna actualului primar social democrat, Ilie Golubov. Pana la aceasta ora, nu am resusit sa obtinem un punct de vedere al viceprimarului in scandalul hanului operat fara autorizatii de functionare. (V.E.)

Sursa: Banatul meu

Screenshot

Leave a Reply