Un detinut din Penitenciarul Timisoara, capturat la cateva ore dupa ce a parasit un punt de lucru fara supraveghere din oras

Detinutul Szenderszki Mihaly care, astazi, 19.05.2024, a parasit punctul de lucru exterior, fara supraveghere (strada Otto Rudolf, Timisoara), a fost identificat si capturat, in jurul orei 13.00, in localitatea Timisoara, strada Budai Deleanu, jud Timis, de catre o echipa de cautare constituita din politisti de penitenciare, angajati ai Penitenciarului Timisoara.


In legatura cu fapta savarsita, a fost sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara. De asemenea, pentru detinut se va declansa procedura disciplinara si, in functie de rezultatele acesteia, se  vor dispune masurile legale.

Avand in vedere ca fapta savarsita este asimilata evadarii, reiteram ca aceasta se pedepseste conform prevederilor art. 285 din Codul Penal, cu inchisoare de la sase luni la trei ani.

Pe aceasta cale, Penitenciarul Timisoara transmite multumirile sale atat personalului Inspectoratului de Politie al Judetului Timis, celorlalte structuri de aparare nationala, precum si politistilor de penitenciare aflati la fata locului, pentru profesionalismul si operativitatea de care au dat dovada in vederea solutionarii cu succes a incidentului.

Facem precizarea ca astfel de evenimente produse de persoane private de libertate fac parte din activitatea curenta a politistilor de penitenciare, atat in desfasurarea misiunilor operative de paza, escortare, supraveghere in interiorul locului de detinere, cat si in alte locatii in care sunt angrenati detinuti aflati in custodia sistemului penitenciar. (Comisar sef de politie penitenciara Ramona Bana, purtator de cuvant)

Leave a Reply