Premiera la TNT: Repetitie generala cu public a spectacolului Trezire, pus in scena la Timisoara de celebrul regizor si actor italian Pippo Delbono

Teatrul National din Timisoara organizeaza vineri, 14 iunie 2024, in Sala Mare a Teatrului National, un eveniment european in premiera absoluta – repetitia generala cu public a spectacolului TREZIRE, viitoarea premiera a celebrului regizor si actor italian Pippo Delbono.


Publicul are pentru prima data sansa de a intra in laboratorul de creatie al unuia dintre marile spirite ale culturii timpului nostru.

Pippo Delbono este un artist pentru care lumea este un spectacol fabulos, alcatuit din frumusete, durere, emotie, speranta si deznadejde, un spectacol care se adreseaza Fiintei umane, in toata varietatea sa.

Compania sa de teatru aduce impreuna, asadar, artisti profesionisti – actori sau clovni – si marginali ai societatii – oameni cu diferente fizice sau psihice, refugiati, oameni respinsi a caror voce se face din nou auzita acum.

Teatrul National, in calitate de coproducator al spectacolului, va gazdui pe scena sa, intre 8 si 14 iunie, repetitiile generale ale spectacolului si va deschide publicului larg poarta spre drumul fascinant catre TREZIREA lui Pippo Delbono, in acord cu viziunea deschisa, integratoare a autorului sau.

Spectacolul TREZIRE are ca punct de plecare o experienta personala care, insa, reverbereaza in poetica proprie a lui Pippo Delbono, pentru a se revarsa intr-un sentiment al pierderii. Un sentiment care se cere vindecat, dar care poate fi vindecat doar printr-un gest de solitara razvratire si prin recunoasterea unei mari fragilitati.

Pentru prima data, in spectacol nu se regasesc textele autorilor pe care Pippo Delbono i-a iubit, pe care i-a intalnit in calatoriile catre Itaca sa personala si pe care adesea le-a recompus pentru a le face si mai personale.

De data aceasta, artistul foloseste doar cuvintele lui – povestile si poeziile pe care le scrie de-o vreme incoace.

Publicul din Timisoara si din Romania, spectator al fabuloasei creatii prezentate pe scena Teatrului National ca parte a Anotimpurilor FEST-FDR, in cadrul Capitalei Europene a Culturii, LA GIOIA, a pasit deja in universul aparte, fabulos, de o umanitate aproape dureroasa a artistului italian. Spectacolul TREZIRE va avea premiera timisoreana in luna decembrie a acestui an.

Spectacolul TREZIRE / IL RISVEGLIO de Pippo Delbono este o coproductie internationala, o colaborare care a reunit teatre din Italia, Franta, Romania si Belgia, respectiv Emilia Romagna Teatro ERT / Teatro Nazionale, in calitate de producator executiv si Teatro Stabile din Bolzano, Teatro Metastasio din Prato, Théatre de Liège, Teatrul National „Mihai Eminescu” din Timisoara, Institutul Italian de Cultura din Bucuresti, FITS, Teatro Piemonte Europa/Festival delle Colline Torinesi si Théatre Gymnase-Bernardines din Marsilia, in colaborare cu Centro Servizi Culturali Santa Chiara, Trento si Le Manège Maubeuge – Scène Nationale, in calitate de coproducatori.

Accesul la repetitia generala cu public din data de 14 iunie se face pe baza de inscriere, on-line la adresa de email office@tntm.ro sau fizic, la Agentia de bilete „Marasesti”, orar marti – duminica, orele 11 – 19. (TNT, Geta Petrovici)

FOTO ©️ LUCA DEL PIA

Leave a Reply