ADVERTORIAL / Domnia legii sau domnia clanurilor? Mergem inainte cu corectitudine si respect! (P)

Pe 9 iunie, trebuie sa aparam proiectul nostru de modernizare, drumul nostru european si drumul respectului fata de lege, timisoreni si patrimoniul orasului.


Acest proiect a capatat o noua urgenta odata cu comasarea celor doua mari partide. Ne-au spus ca e nevoie sa se comaseze ca sa combata AUR si ne-am trezit cu un candidat la primaria Timisoara, care, de ani de zile, are exact aceeasi retorica ca AUR, cu conspiratii si grupuri oculte.

Este vorba despre Nicolae Robu, care a patronat un sistem corupt in primarie timp de 8 ani.

Administratia condusa de Dominic Fritz a descoperit fraudarea sistematica a concursurilor de angajare, inclusiv numirea ilegala a consilierului sau personal ca director pe patrimoniu, trimis in judecata pentru coruptie, dupa ce a vandut contra mita locuri de veci.

Trebuie sa recunoastem ca, in trecut, intregi cladiri si terenuri au ajuns in mainile unor clanuri cu ajutorul notarilor, dar si al angajatilor din primarie. Tocmai faptul ca nimeni nu a vorbit public despre aceste practici toxice a fost o dovada a lipsei de vointa politica pentru stoparea lor. Administratia condusa de Dominic Fritz a inceput nu doar sa vorbeasca. A inceput sa recupereze patrimoniul instrainat al orasului ajuns, ilegal, pe mana unor clanuri interlope sau politice.

Promisiunea noastra este sa continuam ceea ce am facut in ultimii patru ani – sa nu ascundem lucrurile sub pres, sa nu facem intelegeri ascunse si sa nu ne lasam intimidati de presiuni. Daca Dominic Fritz are informatii despre terenuri publice ocupate ilegal, constructii ilegale sau familii amenintate si terorizate sa-si vanda proprietatile, este obligatia legala si morala a primarului ca lider al comunitatii sa ia masuri, fara menajamente.

E foarte clar ca abia am inceput.

Timisoara trebuie sa finalizeze lucrari importante de infrastructura. La inceputul anului viitor, administratia Dominic Fritz va finaliza pasajul Solventul si chiar de anul acesta va scoate la licitatie extinderea pasajului catre podul Solventul. Aceasta dezvoltare va transforma radical intreaga zona de vest a orasului: Ronat, Blascovici si zonele adiacente se vor reconecta la restul orasului. Este esentiala si Radiala Vest, care va lega Gara de Nord de viitoarea centura, si inchiderea Inelului 2 cu podul de la Isho. Aceste proiecte sunt in pregatire.

In Timisoara, trebuie sa continuam sa imbunatatim calitatea spatiilor publice. Oriunde mergem in oras, locuitorii isi exprima dorinta pentru trotuare reparate, spatii verzi intretinute, locuri de joaca pentru copii si zone de parcare. Suntem in urma cu aceste imbunatatiri si necesita un program amplu de reparatii, mai ales in cartierele de blocuri.

In paralel, pregatim si cateva proiecte majore de regenerare urbana. Avem planuri pentru piata Mocioni, piata Traian, unde vom reabilita peste 5 hectare de spatiu public, pentru piata Victoriei, si desigur pentru zona Dacia. Aici, nu ne limitam doar la reparatii, ci vom reface de la zero spatiile verzi, trotuarele, pistele de biciclete si parcarile.

Timisoara trebuie sa isi redobandeasca ambitia regionala. Anul trecut a fost o trezire si o reconfirmare ca acest oras poate sa fie un lider nu doar in regiune, nu doar in Banat, ci in intreaga Europa. Trebuie sa refacem atat legaturile culturale cat si cele economice cu celelalte orase din regiune, din tara si de dincolo de frontiere.

Mai avem multe de facut. Trebuie sa construim un stadion pe care l-am inceput deja, o filarmonica si, in sfarsit, un nou spital municipal, pentru care am semnat deja un acord cu Banca Mondiala pentru ca Timisoara are nevoie de acest spital.

Lucrurile pe care le-a realizat Primaria condusa de Dominic Fritz, in ultimii patru ani, tocmai pentru ca a actionat si nu a stat degeaba, au reprezentat o pierdere financiara semnificativa pentru unii din Timisoara care vor sa se reconecteze la banii si la patrimoniul orasului.

Pentru a preveni revenirea acestei coalitii de interese, care se afla in spatele lui Nicolae Robu, care a falsificat concursuri in Primarie si a acaparat terenuri in mod ilegitim, este nevoie de noi toti timisorenii care credem in potentialul Timisoarei. Fiecare vot conteaza.

Pe 9 iunie voteaza Dominic Fritz, Primarul Timisoare, pozitia 7 pe buletinul de vot, Alianta Timisoara Unita pentru Consiliul Local, pozitia 9 pe buletinul de vot, Alin Nica pentru Presedinte Consiliul Judetean, pozitia 5 pe buletinul de vot, Alianta Dreapta Unita pentru Consiliul judetean, pozitia 8 pe buletinul de vot si Alianta Dreapta Unita pentru Europarlamentare, pozitia 6 pe buletinul de vot. 

Acest text a fost aprobat de Partidul Uniunea Salvati Romania (parte a aliantei electorale “Alianta Timisoara Unita”).

Executat de SC Best Media Investigation SRL

Cod unic de identificare: 21240009

One thought on “ADVERTORIAL / Domnia legii sau domnia clanurilor? Mergem inainte cu corectitudine si respect! (P)

Leave a Reply