Alfred Simonis a castigat presedintia Consiliului Judetean Timis, cu un avans de peste 15.000 de voturi fata de Alin Nica

Alfred Simonis (PSD-PNL) a castigat presedintia Consiliului Judetean Timis, dupa o lupta stransa impotriva presedintelui in functie, Alin Nica (ex-PNL, devenit candidat Dreapta Unita).


Alfred Simonis (PSD) este noul presedinte al Consiliului Judetean Timis, potrivit numaratorii paralele a partidelor, care il da drept castigator, dupa numararea voturilor din aproape 400 de sectii din cele 616 organizate la nivelul judetului Timis in alegerile locale 2024.

Conform numaratorii, Alfred Simonis a castigat alegerile pentru presedintia Consiliului Judetean Timis in toate orasele, mai putin Timisoara, unde Alin Nica a adunat mai multe voturi cu Alianta Dreapta Unita.

Alfred Simonis a obtinut 118.000 de voturi, atingand  42,11% din sufragii, in vreme ce Alin Nica a strans 102.598 voturi. Pe pozitia a treia se afla candidatul AUR Adrian Vasile Iacob care a primit aproape 31.000 de voturi de la alegatorii sai.

In plus, numaratoarea paralela arata ca Alianta PSD-PNL si-ar fi asigurat si majoritatea in Consiliul Judetean, avand cei mai multi consilieri.

PSD a castigat si la Primaria Municipiului Lugoj, noul primar urmand sa fie Calin Dobra, fost presedinte al CJ Timis in perioada 2016-2020. (M.I.)

Leave a Reply