Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis lanseaza cursul GRATUIT de EXPERT EGALITATE DE SANSE”, derulat in cadrul Proiectului „FlexCop_Flexibilitate in dobandirea de competente si cunostinte pentru acces la noi oportunitati profesionale!” – COD SMIS 302244, cofinantat de Uniunea Europeana prin Fondul Social European+, Programul Educatie si Ocupare 2021 – 2027.
Cand se deruleaza cursul? Martie – Aprilie 2025
Cine poate participa? Cursul de adreseaza persoanelor care doresc sa isi dezvolte cunostintele si abilitatile in domeniul promovarii si implementarii principiilor egalitatii de sanse si combaterii discriminarii (gen, etnie, religie, orientare sexuala, dizabilitati) si cu precadere specialistilor care activeaza in domeniul resurselor umane.
Competente dobandite
- Planificarea activitatilor de prevenire si interventie rapida in vederea respectarii principiului egalitatii de sanse, gen, precum si a prevenirii si combaterii violentei domestice si a traficului de persoane;
– Managementul cazurilor de nerespectare a principiului egalitatii de sanse si gestionarea resurselor;
– Comunicarea si relationarea interpersonala, intra si interinstitutionala;
– Evaluarea si optimizarea activitatilor personale;
– Managementul diversitatii si a cazului de nerespectare a principiului egalitatii de sanse gen, precum si a prevenirii si combaterii violentei domestice si a traficului de persoane;
– Gestionarea resurselor;
– Evaluarea activitatii;
– Dezvoltarea profesionala.
Conditii de eligibilitate Cursul se adreseaza angajatilor cu contract individual de munca (cu norma intreaga sau cu timp partial), inclusiv persoane care ocupa pozitii de management, ce provin din intreprinderi publice si private, cu domiciliul / resedinta in judetele regiunii Vest (Timis, Arad, Hunedoara, Caras – Severin). Persoanele ce ocupa pozitii de management si au calitatea de administrator / reprezentant legal intr-o intreprindere publica sau privata nu sunt eligibile. Proiectul se adreseaza tuturor categoriilor de persoane, ce pot participa in mod egal la activitatile proiectului, eliminandu-se orice bariere care limiteaza egalitatea de sanse.
Durata si formatul cursului: Programul de formare are o durata de 50 de ore, din care 30 de ore partea teoretica si 20 de ore partea practica, in format hibrid
Certificare obtinuta: In urma absolvirii examenului final, cursantii vor intra in posesia certificatelor de participare si a suplimentelor descriptive care atesta competente dobandite in urma cursului.
Modalitate de inscriere: Inscrierea se face on line, accesand link-ul:
https://www.cciat.ro/formular/index.php?cdx=5f7) sau prin e-mail ccoroian@cciat.ro.
Informatii suplimentare se pot obtine la telefon 0256 490 771 sau pe e-mail: ccoroian@cciat.ro, persoana de contact Cristina Coroian, promoter.
(CCIA Timis, Rodica Olinic)