ALERTA pe Aeroportul Timisoara! Doua tinere care au revenit in tara din Italia, preluate cu ambulanta si plasate in carantina. VEZI care sunt orasele italiene inchise

Doua tinere care s-au intors din Italia cu avionul, pe aeroportul din Timisoara, au fost plasate in carantina la domiciliu, preventiv, timp de 14 zile.


Din primele informatii, cele doua tinere ar fi vizitat localitatea Treviso, in vacanta, iar mama uneia dintre ele a decis sa sune la ISU Timis si sa intrebe daca fata ei e bine, dupa ce, ieri, a vazut la televizor ca in Treviso e zona contaminata.

Imediat, autoritatile au dat alarma, iar pana la sosirea medicilor, pasagerii au fost tinuti in avion. Medicii au testat pentru gripa cele doua pasagere din aeronava, insa acestea au iesit negativ, concluzionand ca cele doua fete nu au simptome specifice infectiei cu coronavirus.

Potrivit Ziua de Vest, cele doua fete au fost plasate in carantina la domiciliu, timp de 14 zile.

Ministerul Sanatatii a decis ca persoanele care sosesc in Romania din localitatile afectate de coronavirus din Italia sa fie plasate in carantina.

„Romania ar putea fi mai expusa la aparitia de cazuri de infectie cu noul coronavirus pe teritoriul national, din cauza dinamicii calatoriilor cetatenilor romani pe rutele terestre si aeriene dintre cele doua tari. Autoritatile de sanatate publica vor include persoanele care sosesc in Romania din localitatile afectate din regiunea Veneto si din provincia Lodi/Lombardia sau care au calatorit in aceste localitati in ultimele 14 zile, in categoria celor care trebuie sa stea dupa intrarea in tara in conditii de carantina timp de 14 zile. Aceste masuri sunt similare cu cele aplicate de autoritatile italiene”, se arata intr-un comunicat emis, sambata.

In Italia, tara unde traieste cea mai mare comunitate de romani din strainatate, numarul imbolnavirilor cu noul coronavirus a crescut brusc. Italia este prima tara din Europa care pune orase intregi sub carantina. S-au inchis scoli, spitale, tribunale, restaurante, magazine si chiar s-au amanat meciuri de fotbal din Serie A.

Italia este, in acest moment, tara din Europa cea mai afectata de noua epidemie, care a izbucnit in China continentala. Premierul Giuseppe Conte a declarat ca, pentru moment, nimeni nu poate iesi sau intra in orasele puse in carantina, fara un permis special.

Cele 10 orase care au intrat in carantina sunt: Codogno, Castiglione d’Adda, Casalpusterlengo, Maleo, Fombio, Bertonico, Castelgerundo, Terranovo dei Passerini, Somaglia si San Fiorano. (Mara Ion)

Leave a Reply