Noul inspector general al Politiei Romane, venit pe filiera SIE! Chestorul Benone Marian Matei, din acelasi judet cu directorul spionilor, Gabriel Vlase

Chestorul de politie Benone Marian Matei a fost numit, joi, 13 mai, printr-o decizie a premierului Florin Citu, la propunerea ministrului de interne Lucian Bode, la sefia Inspectoratului General al Politiei Romane.


„Incepand cu data de 13 mai a.c., prim-ministrul Romaniei, domnul Florin Citu l-a numit, la propunerea ministrului Afacerilor Interne, domnul Lucian Bode, pe chestorul de politie Benone-Marian Matei in functia de inspector general, cu rang de secretar de stat, al Inspectoratului General al Politiei Romane”, a informat, joi seara, un comunicat de presa al MAI.

Benone-Marian Matei a primit primea gradul de chestor de politie, in noiembrie 2020, de la presedintele Klaus Iohannis. Anterior numirii sale la conducerea IGPR, Marian Matei Benone a fost director al Directiei Operatiuni Speciale din Politia Romana, dupa o perioada, intre anii 2010-2015, a fost seful Brigazii de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Bacau.

Reamintim ca, la inceputul lunii iulie 2018, Gabriel Vlase a demisionat din Camera Deputaților, iar parlamentul l-a votat in funcția de director al Serviciului de Informații Externe. Nominalizarea sa a fost facuta de presedintele Klaus Iohannis. La vremea respectiva,  Vlase era parlamentar PSD si ocupa și functia de vicepresedinte al Camerei Deputatilor din partea PSD, pozitie din care conducea, deseori, sedintele de plen.

“Actualul Inspector General al Politiei este, dincolo de cuvantul ‘profesionist’ deoarece este fostul sef al Directiei Operatiunilor Speciale din cadrul MAI, o structura cu mari responsabilitati, este si un patriot. Spuneam acest fapt cu ani in urma inainte de a fi numit in noua functie.

Prin urmare, ce am spus atunci se confirma si prin numirea facuta de prim-ministrul Florin Citu, la propunerea ministrului Lucian Bode”, a sarit sa-si dea cu parerea fostul purtator de cuvant al politistilor din Romania, comisarul sef Christian Ciocan, actual purtatorul de cuvant al Federatiei Sindicatelor Democratice a Politistilor din Romania.

Din septembrie 2020, Politia Romana era condusa, prin imputernicire, de Eduard Miritescu, dupa ce Liviu Vasilescu a demisionat de la conducerea Politiei Romane, in contextul scandalului generat de intalnirea sa cu membri ai clanului Duduianu, in noaptea de 8 spre 9 august 2010, inainte de inmormantarea fostului lider al gruparii. (V.E.)

Leave a Reply