Dosar penal pentru exces de vaccinare anti-Covid! Un barbat care s-a imunizat cu trei doze de Pfizer, cercetat pentru fals in declaratii

Un barbat in varsta de 49 de ani din judetul Botosani este anchetat penal dupa ce s-a vaccinat anti-COVID-19 cu a treia doza de Pfizer, a declarat, marti, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Botosani, Delia Neniscu, relateaza Agerpres


Potrivit sursei citate, barbatul s-a prezentat la un centru de vaccinare din municipiul Dorohoi si a cerut sa fie vaccinat, nedeclarand ca el a facut pana in acel moment rapelul.

„In acest caz am intocmit dosar penal pentru fals in declaratii”, a afirmat Neniscu.

La randul sau, directorul Directiei de Sanatate Publica, Monica Adascalitei, a anuntat declansarea unei anchete administrative pentru a se stabili conditiile in care persoana respectiva a reusit sa obtina a treia doza de vaccin.

„Fiind foarte aglomerat, probabil nu s-a asteptat validarea in sistemul informatic si a intrat in zona de vaccinare, unde a primit doza de vaccin. Dupa ce i-a fost injectata doza, a declarat ca a avut rapelul la vaccinul Pfizer in urma cu o saptamana si ca a primit a treia doza. Intre timp, in sistemul informatic au aparut datele si ca intr-adevar a fost vaccinat in urma cu o saptamana. DSP a demarat o ancheta pentru a stabili exact firul evenimentelor”, a precizat Adascalitei.

Imediat dupa administrarea dozei, persoana vaccinata a treia oara a ramas cateva ore sub supravegherea medicului din centrul de vaccinare, dupa care a fost transferata la Camera de Primiri Urgente a Spitalului Municipal Dorohoi.

„Pe tot parcursul zilei nu a prezentat niciun simptom sau o reactie adversa post-vaccinare. Medicul de la Camera de Primiri Urgente i-a recomandat si un examen psihiatric. El este monitorizat in continuare de colegii mei din DSP”, a adaugat directorul Directiei de Sanatate Publica. (V.E.)

Foto: arhiva

Leave a Reply