CONFLICT! Greva japoneza a artistilor de la Filarmonica Banatul il scoate din sarite pe directorul Ioan Garboni. Banderola de pe brat este considerata ofensatoare pentru spectatori

Primarul Nicolae Robu a incercat, astazi, sa medieze conflictul colectiv de munca ce se prefigureaza la Filarmonica Banatul, fiind pentru prima data cand la intalnirea cu edilul sef al Timisoarei au participat atat reprezentantii sindicatului, insotiti de avocat, cat si directorul general institutiei, Ioan Garboni.


Desi tensiunile dintre conducere si artisti au izbucnit in urma cu cateva luni, iar in data de 26 octombrie a fost sesizat Inspectoratului Teritorial de Munca Timis pentru organizarea procedurii de conciliere, ca etapa obligatorie inainte de declansarea conflictului colectiv de munca, cele doua parti n-au reusit nici de aceasta data sa ajunga la un consens.

In timp ce Ioan Garboni s-a declarat scandalizat de protestul la care au recurs artistii inca din luna mai 2017, greva japoneza cu banderole albe pe brat, vazuta ca un gest de impolitete fata de spectatori, sindicalistii au denuntat permanenta atitudine ofensatoare a directorului general.

“Comportamentul insolent si limbajul vulgar, amenintarile repetate,ironiile si injuriile adresate in sedintele publice de catre directorul general al Filarmonicii Banatul, membrilor orchestrei, corului, aspecte care pot fi dovedite cu inregistrari audio cat si cu o serie de martori. Aceasta conduita a directorului general al institutiei fata de angajatii Filarmonicii Banatul discrediteaza conducerea acestei institutii, mai mult decat atat se constituie ca o abatere disciplinara potrivit propriului Regulament de ordine interioara al Filarmonicii Banatul”, se mentioneaza in sesizarea depusa la ITM.

De asemenea, sindicalistii cer situatia incasarilor realizate de institutie din evenimentele artistice organizate de Asociatia Pro Philarmonia, in conditiile in care decontul acestor evenimente artistice se face in afara institutiei.

“Daca toate formele de conciliere vor esua, este posibil ca cei peste 70 de membri de sindicat sa intre in greva, sa se blocheze activitatea institutiei, cu consecinte dintre cele mai nefericite pentru imaginea orasului care va fi Capitala Culturala a Europei in 2021”, ne-a declarat Marian Ardelean, avocatul sindicalistilor. (Vlad Enciu)

Sursa foto: pressalert.ro

 

 

One thought on “CONFLICT! Greva japoneza a artistilor de la Filarmonica Banatul il scoate din sarite pe directorul Ioan Garboni. Banderola de pe brat este considerata ofensatoare pentru spectatori

Leave a Reply