Premiile Oscar / Filmul „Oppenheimer” este marele castigator al celei de-a 96-a editii, cu sapte premii din 13 nominalizari

Filmul Oppenheimer, drama care a insotit cursa pentru crearea bombei atomice, a fost marele castigator al galei Oscar de la Los Angeles. Pelicula a triumfat la sapte din cele 13 categorii unde fusese nominalizata, inclusiv la sectiunea cel mai bun film. De asemenea, a luat premiile pentru regie, rol principal masculin si rol secundar masculin.


Cillian Murphy (foto) a fost ales cel mai bun actor gratie rolului sau din “Oppenheimer”. “Sunt un irlandez mandru in seara asta. Am facut un film despre omul care a creat bomba atomica si, la bine si la rau, traim cu totii in lumea lui Oppenheimer, asa ca as vrea sa dedic acest film pacificatorilor de pretutindeni”, a spus actorul.

Irina Margareta Nistor, critic de film, crede ca acesta a fost ajutat de privirea pe care o are. „E un personaj pe care-l ajuta foarte mult privirea, are o privire stranie, ca de sticla, daca vrei, dar cred ca ajuta in situatia data, si de altfel in toate rolurile pe care le-a facut pana acum, multe dintre ele au fost roluri negative, tocmai pe asta mizau. Pe cand acum au incercat sa-l faca un personaj induiosator, si asta este marele merit al lui Nolan”, a spus criticul de film despre actorul irlandez. (E.T.)

One thought on “Premiile Oscar / Filmul „Oppenheimer” este marele castigator al celei de-a 96-a editii, cu sapte premii din 13 nominalizari

Leave a Reply